Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tradicionalni Barbarin sejem v Šmarju pri Jelšah (foto)


barbarin_sejem_2015_1Minuli petek je na ploščadi pred šmarskim kulturnim centrom potekal sejem z najdaljšo sejemsko tradicijo v Šmarju, Barbarin sejem, kjer so tudi letos razstavljali ponudniki domače in umetnostne obrti, izdelovalci unikatnih predmetov, ekoloških, zeliščarskih in turističnih kmetij ter ostalih dobrot in izdelkov. 

Po ohranjenih virih se je Barbarin sejem v Šmarju odvijal že pred petimi stoletji, ko Šmarju še niso bile podeljene trške pravice, sprva ob cerkvi sv. Barbare nad Šmarjem, s časoma pa se je preselil nižje, na trg, kjer se je odvijal do skorajšnje pozabe. Konec devetdesetih letih prejšnjega stoletja pa so sejem v Šmarju ponovno obudili in zadnja leta je odlično obiskan.

Tudi na minulem sejmu so se obiskovalci med drugim lahko ogreli ob stojnicah domačih društev. Pestra sejemska ponudba je med drugim vključevala izdelke domače obrti, ročno izdelan nakit, številne sladkarije, medene izdelke, suho sadje, oblačila in suho robo.

barbarin_sejem_2015_2

Posebej živahno je bilo druženje pri stojnicah lokalnih vinogradnikov in čebelarjev, ki so tudi tokrat poskrbeli za preventivo pred boleznimi in prehladi. Na sejmu smo bili prvič prisotni ustvarjalci spletne strani Polovička.si (klik!), ki smo se ta dan odklopili od “štroma” ter posebej za obiskovalce Barbarinega sejma pripravili posebno “unplugged” verzijo strani Polovička.si in v ta namen iz ponudbe izbrali tiste artikle, ki v “živo” resnično zgledajo precej bolje, kot na fotografijah.

Če ste zamudili posebno ponudbo izdelkov na sejmu, si jih lahko poleg ostale ponudbe še vedno poceni in ugodno kupite preko www.polovicka.si (klik!).
Če ste zamudili posebno ponudbo izdelkov na sejmu, si jih lahko poleg ostale ponudbe še vedno poceni in ugodno kupite preko www.polovicka.si (klik!).

Vabljeni k ogledu utrinkov s sejma, ujetih v objektiv fotoaparata.

eH

najboljse-klape-nagradna-polsi-klik