Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Starejše občane Šmarja in Podčetrtka obiskala pustna povorka ter predšolski otroci (foto)


Na pustni torek je v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah že zgodaj zjutraj prijetno dišalo iz domske kuhinje, kjer so ponoči spekli skoraj tisoč krofov za stanovalce, zaposlene in obiskovalce. Vrhunec dneva pa je vsekakor povzročil obisk pustne povorke in predšolskih otrok Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah ter Otroškega vrtca Podčetrtek.

Direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, Gordana Drimel, je povedala, da je veselje do priprave krofov prisotno tudi med stanovalci: “Stanovalci z veseljem sodelujejo pri pripravi krofov, mišk in drugih dobrot, hkrati pa se med seboj pogovarjajo kako je bilo nekoč ter o različnih receptih.”

Foto: David Valant

Zaposleni so v vseh stanovanjskih skupinah v Šmarju, prav tako pa tudi v dislocirani enoti Podčetrtek, pripravili tematske maske za stanovalce, s čimer so poskrbeli, da so ob tem običaju vsi deležni delčka nagajivosti in šegavosti. K temu pa je seveda pripomogel tudi obisk pustne povorke in predšolskih otrok, ki je dom napolnil s smehom ter veseljem.

”To vedno prinese veliko veselja in občudovanja kreativnosti otrok. Hvaležni smo, da smo vsako leto deležni obiska in da tudi na takšen način krepimo vezi med mlajšimi in starejšimi, kar je v današnjem času še zelo pomembno,” je dejala direktorica Drimel.

Nad obiskom otrok so bili vsekakor navdušeni tudi upokojenci, ki bivajo v domu. Nekateri so barvito povorko spremljali iz balkonov, drugi pa so se z otroci tudi malce podružili. Med stanovalci doma je bilo veliko nostalgije in spominov na pretekla pustovanja.

”Otroško veselje mi polni duh. Še zdaj se spominjam kako smo mi kot otroci v hlevu delali maske iz časopisnega papirja. Takrat nismo imeli drugega, zmeraj pa je bilo veselja. K Smehu smo hodili, ko je še imel trgovino, nam je tako nadeval sladkarij jezus marija, vesel je bil,” se je svojih otroških dni v času pustovanja spominjala stanovalka doma v Šmarju Cilka.

Pustno dogajanje je v domu upokojencev združilo generacije in prineslo smeh ter veselje v srca stanovalcev in vseh, ki so se pridružili temu pustnemu doživetju.