Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

I. Kozjanska noč (foto in video)


V soboto, 18. oktobra, se je v Večnamenski športni dvorani Kozje odvila 1. Kozjanska noč, ki jo je organiziral Zavod ŠIK Kozjansko. Poleg odlične glasbe, za katero so poskrbeli člani ansambla Petka, so organizatorji poskrbeli za hrano in pijačo, manjkal pa ni niti bogat srečelov.

Zavod ŠIK Kozjansko številni poznajo po organizaciji taborov. Člani so mladi iz Kozjega in okolice, ki želijo s pozitivno energijo in zanimivimi projekti popestriti dogajanje na Kozjanskem. Primarna dejavnost zavoda je delo z mladimi. Poleg organizacije tradicionalnih poletnih taborov za otroke in mladino, se ukvarjajo tudi z organizacijo izobraževalnih dejavnosti (organizirajo športne, kulturne in turistične prireditve in še bi lahko naštevali).

Velik poudarek dajejo sodelovanju z različnimi društvi in klubi na območju Kozjanskega in širše okolice z namenom čim boljšega razvoja in prepoznavnosti.

Četrtošolci so organizirali bogat srečelov, katerega izkupiček bo namenjen šoli v naravi.
Četrtošolci so organizirali bogat srečelov, katerega izkupiček bo namenjen šoli v naravi.

 

Večnamenska športna dvorana se je pričela počasi polniti kmalu po 8. uri zvečer. Člani ansambla Petka so že v prvem nizu nastopa povabili na ples prisotne in že po nekaj odigranih hitih so prvi plesalci zbrali pogum in pričeli plesati. Seveda pa je poleg odlične glasbe, ki jo ansambel izvaja, večer minil v znamenju številnih šal in zabave.

Zelo dejavni pa so bili učenci 4. razreda OŠ Kozje, ki so organizirali srečelov, katerega izkupiček bodo namenili šoli v naravi. Denar je otrokom in njihovi učiteljici po koncu srečelova na odru predal vodja organizacije 1. Kozjanske noči Blaž Hartl.

Pohvaliti pa velja ansambel Petka, narodno-zabavni ansambel, ki je svoje delovanje uradno pričel pred slabimi sedmimi leti. Skupino sestavlja 5 mladih fantov, repertoar igranja obsega Avsenikovo in drugo kvintetovsko glasbo, igranje Slakovih in drugih trio skladb, ter slovenskih in tujih modernih zabavnih skladb. Njihovo vsestranskost so še enkrat več doživeli obiskovalci 1. Kozjanske noči, ki so se zavrteli v ritmih raznovrstne glasbe.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerem si lahko ogledate utrinke s 1. Kozjanske noči. Seveda pa smo tudi tokrat posneli galerijo fotografij (klik!).

 

v/t/f: eH

polovicka_celje_klik