Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

6. konjske dirke v Imenem (foto, video)


Konjenica Virštanj-Obsotelje in Konjeniško društvo Šmarje sta na zadnjo julijsko soboto, 28. julija 2012, priredili šeste galopske dirke na hipodromu v Imenem pri Podčetrtku. Prireditev je tudi letos obiskalo veliko število ljudi iz vse Slovenije. V urejenost hipodroma je skozi vse leto vloženega veliko dela in truda članov Konjenice Virštanj-Obsotelje. Letošnjim dirkam je bilo naklonjeno tudi vreme, sonce je močno pripekalo in ta športno-zabavni dogodek naredilo še bolj privlačen za gledalce. Na samih dirkah je tekmovalo več kot 100 rejcev konj, prav tako iz področja celotne Slovenije, organizatorji pa so za tekmovalce pripravili tudi denarne nagrade. Tekmovalci so se bodo pomerili v galopskih dirkah hladnokrvnih konj, ponijev za najmlajše jezdece, rekreativnih konj, športnih konj, arabskih konj in polnokrvnih konj. Obiskovalci bodo priča še tekmovanju v paralelnem spretnostnem jahanju. Program je tudi letos povezoval simpatični Mirko Ogrizek, ki je s svojimi humorističnimi komentatorskimi vložki nasmejal marsikaterega obiskovalca.

Tudi letos so organizatorji poskrbeli za bogat spremljevalni program, in sicer se je na prizorišče pripeljala 6-vprega hladnokrvnih konj z velikim sodom vina z domačega vinorodnega okoliša na 150 let starem vozu, moški so prišli na svoj račun pri horse washu, kjer so simpatična dekleta prale konja, potekala je konjska tombola, kjer je bil za nagrado poni in bogat srečelov. Goste je po dirkah pozdravil ansambel Pegaz, ki je zbrane ob živi glasbi zabaval do jutranjih ur.

Najprej so konja oprali moški, a ker naloge niso vredu opravili, so punce za njimi popravile, tako kot je treba. 

Rezultati letošnjih dirk so naslednji:

Na galopski dirki ponijev za otroke je bil prvi Blaž Kolar na Pepiju, druga je bila Ana Anja Gajšek na Miši, tretja je bila Tamara Hočevar na Barujem in četrto mesto je zasedla Zoja Gorjanc z Gabi.

Na galopski dirki športnih konjev je bil prvi Teodor Kolarič z Almisso, drugi je bil Franci Sinkovič na Neli in tretji Gregor Ivačič na Špeli.

V paralelnem tekmovanju v spretnostnem jahanju je bil najhitrejši Urban Sušec z Nazirjem, drugi je bil David Hočevar s Klaro, tretje mesto je zasedla Katja Jagodič s Kečem in četrto mesto je zasedel Peter Kovše s Čarlijem.  

V dirki s hladnokrvnimi konji je bil prvi Gregor Ivačič (konj Heineke), drugo mesto je pridirkal Robi Frece (konj Rigo) in tretji je bil Miha Cebek (konj Maksi).

Med rekreativnimi konji je prvo mesto zasedel Franci Sinkovič z Neronom, drugi je bil Nejc Ogrizek s Kropekom in tretji je bil Blaž Stiplovšek s konjem Fokusom.

V dirki arabcev je bil najhitrejši Peter Požar (Juan Biwi Hawi), drugi je bil Istvan Kozma (Jamila) in tretji Mitja Mramor (Kara).

Tekmovanje je svoj vrhunec doseglo v disciplini polnokrvnih konjev na 1100, 1600 in 2000 m.  Na 1100 m je prvo mesto zasedel Angel Angelov (Delonne), drugi je bil Istvan Kozma (Athock) in tretji Gregor Ivačič (Magnum).

Na 1600 m je prvo mesto zasedla Petra Okorn s Suri Gupeto, drugi je bil Istvan Kozma s konjem Titulaire, tretji je bil Boris Gerbec s konjem Cuwian, četrti je bil Gregor Ivačič na Tarasu in peti Teodor Kolarič z Long Legs.

Zadnja dirka na 2000 m je prinesla naslednje rezultate: prvi je bil Istvan Kozma na Zengosu, drugi je bil Angel Angelov na Pocti in tretja Anja Hočevar z Nichol’s friend.

 

Letošnja nagrada konjske tombole, simpatičen črni poni. 

 

Zadnja dirka na 2000 m, kjer je zmagal Istvan Kozma na Zengosu. 

Letošnje dirke so v Imeno zvabile ogromno število obiskovalcev, dnevu je bilo naklonjeno tudi vroče vreme. Organizatorji so tudi letos odlično poskrbeli za tekmovalce in obiskovalce, da iz Imena niso odšli lačni in žejni. Po konjskih dirkah je sledila podelitev pokalov, žreb konjske tombole in temu je sledila glasba z ansamblom Pegaz pozno v noč. 

Vabimo vas, da si pogledate fotogalerijo posnetkov (klik!!!), ki smo jih posneli na samem prizorišču dogajanja. V spodnjem videoposnetku pa si lahko pogledate zadnjo dirko na 2000 m.

 

t/f/v: J. C.