Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčan Sašo Orač s kreacijami navdušil na Slovenskem frizerskem festivalu 2011 v Ljubljani


Minuli mesec se je na Slovenskem frizerskem festivalu 2011 na odru Cankarjevega doma v Ljubljani med številnimi frizerskimi mojstri predstavil tudi mladi Šmarčan, 23-letni Sašo Orač. Kot eden izmed štirih članov perspektivne mlade ekipe “Joico Team Slovenija”, je s svojimi kreacijami in nastopom navdušil prisotne.

Sašo Orač je po končani frizerski šoli v Celju svoje znanje strokovno izpopolnil na Stevo Hair Academy v Ljubljani, ki jo vodi priznani slovenski frizer Stevo Pavlovič. Kljub mikavni ponudbi s strani frizerskega mojstra Steva, da bi delal zanj, se je odločil za delovno mesto bližje domu. Dve leti je delal v Celju pri prav tako znanem mojstru Kristijanu Petku v KSFH Salonu. Ves čas se je dodatno strokovno izpopolnjeval in izobraževal tako v Sloveniji kot v tujini.

Sašo med nastopom in eden izmed končnih izdelkov

Kmalu je Sašo brez pomislekov sprejel ponudbo za delo v salonu Hair Beauty Goran v Rogaški Slatini, kjer je še danes zaposlen. Z odprtimi rokami je pred kratkim sprejel ponudbo in nastopil ter se predstavil skupaj s še tremi frizerji kot član Joico Team Slovenija na Slovenskem frizerskem festivalu, največjem tovrstnem mednarodnem festivalu frizerstva in mode pri nas. Nastopil je ob številnih frizerskih mojstrih in ekipah kot so Schwarzkopf Professional Essential Looks, KFSH (Kristijan Styling Fashion Hair), Sensience Team in Subrina. Osrednji gost prireditve je bil frizerski mojster Robert Masciave, predstavnik Revlon Professional Style Masters iz Londona, ki je znan po oblikovanju glamuroznih spetih frizur in spektakularnih idejah in tehnikah oblikovanja las.  

Še ena izmed frizur izpod Saševih spretnih rok

Joico Team so na odru predstavili novo kolekcijo Smoke and Mirrors. Gre za izrazito barvito, oblikovno razgibano in zanimivo kolekcijo, ki vsebuje precej lahke, hkrati pa zelo efektivne tehnike. Vsak od članov Joico Teama je na odru izdelal tri modne pričeske na treh modelih. Pri oblikovanju dveh pričesk je Sašo pedstavil tehnike striženja in barvanja las nove kolekcije, na tretjem modelu pa je prikazal tehnike spenjanja las. Oblikoval je precej atraktivno speto frizuro, ki jo je s pomočjo dveh dodanih obarvanih lasnih cvetov podaljšal v višino in jo na ta način oblikovalsko oplemenitil.

Na vprašanje, če mu tovrstno delo pomeni sanjsko službo, Sašo Orač odgovarja: “Frizerstvo zame ni poklic ampak preprosto način življena. Imam se za modnega frizerja, ki želi v frizerstvu doseči še veliko več.” Kot kaže, je na dobri poti, da se mu slednje izpolni. To mu želimo tudi mi!

t/f: Sašo Orač

Pripravil: E.H.