Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

MCŠ izvedel mladinski tabor osebnostne rasti


Mladinski center Šentjur (MCŠ), ki deluje pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko, je pretekli vikend, 12. in 13. novembra za osmo in devetošolce organiziral mladinski tabor na temo osebnostne rasti.

Mladi, ki so se udeležili mladinskega tabora, so odkrivali številne teme povezane s samopodobo. Vendar niso poslušali dolgočasnega predavanja, delavnice so bile izvedene tako, da so kar se le da veliko sodelovali in soustvarjali. Tako so risali, pisali, igrali …

Odkrili so kaj pomeni pojem samopodoba in kako se slednji odraža na posamezniku. Zakaj je pomembno, da spoštuješ, ceniš in sprejemaš samega sebe. S samopodobo so povezani tudi posameznikovi uspehi, učili so se postavljati cilje, soočati in reševati probleme. Spopadali so se s stresom in iskali, kako se učinkovito sprostiti in pomiriti. Spregovorili so tudi o odgovornosti in zakaj je pomembno, da se ne izogibajo odgovornosti za svoja dejanja, in nazadnje, zakaj so edinstveni. Drug drugemu so povedali, kaj pri sogovorniku cenijo, spoštujejo, to je bila priložnost, da pohvalijo vse sogovornikove pozitivne lastnosti.

Mladinski center Šentjur pa zadnji vikend v novembru organizira še en mladinski tabor z naslovom “Moč argumenta”, tokrat v okviru projekta “Tvoje dejanje šteje”. Tabor je namenjen mladim od 18 do 29 let.Udeleženci bodo spoznali pravila pravilnega debatiranja in argumentiranja, svoje znanje pa bodo lahko preizkusili v simulaciji občinskega sveta. Udeležba je brezplačna, tabor bo potekal od petka, 25., do nedelje, 27. novembra, v Zrečah.

Prijave so možne do ponedeljka, 21. novembra, na [email protected]

Tabor zapolnjen z zahtevnimi temami so izvrstno izpeljale mladinske promotorke. Anja, Tanja, Karin, Nuša, Tamara in Ana so dijakinje, ki so se v okviru projekta „Najdi svojo pot” usposobile za delo z mladimi. Da so pri svojem delu uspešne, pa so dokazale prav na tem mladinskem taboru.