Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

1. motozbor in rock koncert v Kozjem


Letošnji Kozjanski sejem, o katerem smo na našem spletnem portalu pisali, je bil zaznamovan z največ razstavljavci doslej in z bogatim obsejemskim dogajanjem. Eno izmed obsejemskih dogajanj je bil prvi moto zbor z rock koncertom. Še v zimskih mesecih sta se Klub mladih Kozje in MK Drachenburg Kozje dogovorila, da bosta v času letošnjega Kozjanskega sejma izpeljala ta dogodek.

Tovrsten dogodek je bil za organizatorje nekaj posebnega, saj nihče ni vedel kaj točno lahko pričakujejo. Kot je za večino moto zborov običajno, se je tudi ta v Kozjem pričel v zgodnjih popoldanskih urah. Že ob 13. uri so pričeli v Kozje prihajati prvi motoristi, ki so se po vpisu klubov in pijači dobrodošlici malo razgledali po okolici in si bili takoj enotni, da tako lepega in zanimivega prireditvenega prostora niso pričakovali. Vsi obiskovalci so se lahko okrepčali s hladnim pivom ter odojkom, golažem in čevapčiči, katere so pripravljali kuharski mojstri. Mnogo jih je tudi izkoristilo prosti čas za obisk sejma. Proti 14. uri se je v športnem parku zbralo več kot 200 motoristov in motoristk iz vse Slovenije. Na uradni otvoritvi moto zbora se je število motoristov še povečalo. Ob nagovoru župana občine Kozje Dušana Andreja Kocmana so organizatorji našteli okrog 250 motoristov. Po nagovoru župana je blagoslov motorjev opravil še farni župnik Niko Marovt. Pozdravni govor je imel nato še predsednik MK Drachenburg Kozje Bogo Posteržin.

Nastop trebušnih plesalk
Nastop trebušnih plesalk

Po opravljenih formalnostih so se motoristi podali na panoramsko vožnjo po Kozjanskem. Pred začetkom iger so motoriste razveselile privlačne trebušne plesalke, ki so pošteno dvignile temperaturo pred nadaljevanjem. Ob vleki vrvi, metanju in potiskanju gum, so se tudi pošteno nasmejali, hkrati pa so si prislužili lepe praktične nagrade.

Jelen band je navušil rockerje
Jelen band je navušil rockerje

Po končanih igrah je sledil rock koncert. Otvoritveni nastop je pripadel Dadi dazu, za njim je nastopil band Nočna ptica. Publiko so najbolj ogreli in zagreli člani zasedbe Jelen band (nekdanji Šank rock in Mary rose). Za vse tiste, ki še niso bili “na maksimumu”, pa je za to poskrbela privlačna striptizeta Naja. Ta je drugi del svojega šova prikazala skupaj s skupino, Black boxi iz Banje Luke, ki so opravičili zaupanje organizatorjev in odlično zaključili koncert.

Striptizeta Naja je dvignila pritisk navzočim
Striptizeta Naja je dvignila pritisk navzočim

Organizatorji se vsem članom, ki so kakorkoli pomagali pri izpeljavi dogodka, iskreno zahvaljujejo.

Besedilo in fotografije: Iztok Štus