Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Miklavžev koncert MePZ Bangarade: Glasbeni dogodek, ki ste ga zamudili


Vsi ga seveda nismo zamudili, toda kar nekaj praznih sedežev v KD Šentjur je pokazalo, da so ga mnogi le. Skupni koncert skupine Tuned fish, po slovensko Uglašena riba, in šentjurskega MePZ Bangarade je bi glasbeni dogodek prve kategorije tega leta, ki ga je bilo škoda zamuditi.

Morda je razmeroma skromen obisk tudi napaka organizatorjev, ki so svoj odličen glasbeni šov bog ve zakaj poimenovali z Miklavževim koncertom. Če so morda pomislili, da bodo »prevarali« katerega od številnih Miklavževih častilcev, so se verjetno zmotili, bolj verjetno je, da je prenekateri ljubitelj temperamentih jazzovskih in rockovskih ritmov ostal doma, ker je pač pričakoval nekakšen »mix« Miklavža in »fantov s Praprotna«, če uporabim izraz voditeljice Anite Koleša. Mimogrede, Anita se je tudi tokrat potrudila in odlično odrezala.

Težko bi opredelil, kaj je bilo tisto, kar me je navdušilo v nastopu Uglašene ribe in MePZ Bangarade. Morda bo še najbolje, da kar prepišem tisto, kar sem o njih napisal letos poleti po nastopu na vrtu Ipavčeve hiše: »To je bila prava eksplozija pozitivne energije vokalno-inštrumentalne glasbe, nosilni Tuned fish in spremljajoči Ipavci so se dobro ujeli, pa ne le ujeli, na njihovih obrazih se je tudi videlo, da pri tem neizmerno uživajo. In to svoje intenzivno čutenje so uspeli prenesti na občinstvo.« Zdi se, da so tokrat svoj uspeh še nadgradili tako po izboru skladb kot po izvedbi. »Otipljivo« občutene skladbe Matevža Goršiča Alica v čudežni deželi in balade Stoji učilna zidana ter njegove priredbe (in drugih avtorjev) neminljivih melodij Duke Ellingtona, Fredia Mercurya, Jobima, Tomaža Domicelja in drugih, so nedvomno zgodba o uspehu. Zdi se, da se nam rojeva novi »new swing quartet«. Seveda, če bodo svojo kariero še naprej povezovali s Šentjurjem. Matevž Goršič, skladatelj, pevec, pianist in zborovodja je očitno zadetek v polno, je pravi naslednik goršičevske glasbene ustvarjalnosti, s kakršno nas je dolga leta razveseljeval njegov pokojni oče Edi. Ne nazadnje nas o njegovih odlikah prepričuje tudi Magnolija, zmagovalka letošnjega festivala slovenskega šansona.


t/f: FK / Šentjurske novice, 21. 12. 2010