Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nogometni pregled: NK Kovinar Štore boljši od Šentjurja, ostali podpovprečno


3. SNL-V

V lokalnem derbiju 3. SNL-V sta se v Štorah pomerila domači Kovinar in sosedje iz Šentjurja. Po enakomernem začetku tekme je v 23. minuti gostujoči nogometaš Jazbec Benjamin zaradi prekrška v čisti situaciji za zadetek prejel rdeči karton. Od takrat naprej so pobudo prevzeli domačini in jo kronali z dvema zadetkoma. V 57. minuti je zadel Dejan Pantović, v 68. pa kapetan Oskar Perpar.

Po petih odigranih krogih ekipi z našega območja najdemo na obeh koncih ligaške razpredelnice. Nogometaši Kovinarja s 13. točkami zasedajo prvo, Šentjurčani pa zgolj z eno točko zadnje, 14. mesto na lestvici.

Priložnost za nove ligaške točke bo že v sredo, ko se bo igral zaradi poplav prestavljeni 5. krog. Šentjurčani bodo ob 16. uri gostili Odrance, Štore pa odhajajo na gostovanje k Dravogradu. 

NK Kovinar Štore : MU Šentjur 2:0 (0:0)

Rezultati tekem in lestvica

Zapisniki tekem

Štajerska liga

klubi Kozjanskega in Obsotelja, ki nastopajo v Štajerski ligi, bi si verjetno želeli še enega poplavljenega vikenda, saj jim to soboto odigrane tekme niso prinesle pričakovanih rezultatov. Edino točko je v domači tekmi proti Gerečji vasi uspelo rešiti Šmarčanom. Zaostajali so že z 0:2, nakar je domači vratar Jesenko ubranil  enajstmetrovko in soigralcem vlil moči za preobrat. S strelom z glavo je najprej razliko zmanjšal Mario Špoljar, izenačil pa nekdanji up šmarskega nogometa Burim Asllanaj.
Potem ko je sedem šmarskih golov v slatinski mreži še pred velikimi vodami odplavilo trenerja GIC Gradenj  Prevolška in športnega direktorja Hernavsa, so po pod (začasnim?) vodstvom Urha Kobilška Slatinčani v pokalu izločili tretjeligaša Šampiona. A šok terapija je očitno popustila še pred vikendom, saj jih je v Rušah Pohorje odpravilo z zanesljivih 3:0.
Pred domačimi gledalci so s tesnim 0:1 klonili nogometaši Mons Claudiusa. Tekmo so končali z igralcem manj, saj je bil v 84. minuti izključen rezervist Ferčec.

Po petih krogih tekmovanja se izmed klubov z našega območja še najvišje na lestvici drži NK Šmarje pri Jelšah, a 6. mesto in 7 točk zaostanka za prvo uvrščenim NK Zavrčem predstavlja skrajni alarm za šmarske ambicije po vrnitvi v 3. ligo. Daleč za pričakovanji sta tudi NK Mons Claudius in  GIC Gradnje Rogaška, ki s skromnimi 3 točkami zasedata 11. in 13. mesto med 14. ekipami.

V sredo bosta tekmi odpovedanega 5. kroga na domačem igrišču odigrala GIC Gradnje Rogaška in Mons Claudius.  Prvi se bodo ob 16. uri pomerili z NK Peco, drugi pa ob isti uri z NK Koroške gradnje. Šmarje bo zaostalo tekmo v Šoštanju odigralo 13. oktobra.

NK Šmarje pri Jelšah : NK Zava Gerečja vas 2:2 (0:1)

NK Mons Claudius : NK Podvinci 0:1 (0:1)

NK Pohorje : NK GIC Gradnje Rogaška 3:0 (2:0)


Rezultati 6. kroga in lestvica

Zapisniki tekem

 

NK Odred Kozje je bil v 4. krogu Medobčinske članske lige Golgeter prost.