Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tudi v Rogaški Slatini demenci prijazna točka


V Pegazovem domu v Rogaški Slatini so se z odprtjem informacijskega kotička pridružili 25 demenci prijaznim točkam po Sloveniji. Na njej občane informirajo, kako ravnati, ko se kdo od njihovih bližnjih sooči z njo.

zoga_bend_pegazov_dom_maj_2018V zadnjih petih letih se je odnos do demence v slovenskem okolju bistveno izboljšal. Bolnikom s to boleznijo so v domovih starejših namenjeni tudi posebni oddelki, kjer je treba uporabnikom nameniti posebno skrb. Dva oddelka imajo tudi v slatinskem Pegazovem domu.

Po ocenah ima v Sloveniji demenco okoli 33 tisoč prebivalcev, kar ustreza povprečju v Evropi, ki znaša okoli 1,5 % populacije. V Rogaški Slatini se s z ozaveščanjem na to temo ukvarja tudi društvo Spominčica, ki deluje osem let.

Prireditev je obiskala tudi predsednica Spominčice – Alzheimer Slovenija, Štefanija Lukić Zlobec, v programu pa so sodelovali tudi varovanci z demenco, sicer aktivni v skupini Žoga bend. Dodajmo, da demenci prijazne točke v Sloveniji poznamo šele od lanskega poletja.