Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani najboljši v savinjski ligi (video)


Sinoči se je s tekmama za tretje in prvo mesto zaključilo tekmovanje v savinjski rekreativni košarkarski ligi, kjer je bilo naše območje zastopano z eno ekipo.

Zasedba Instalacij Verhovšek Šentjur se je v finalu Lige Vrtine Palir, kot je bilo uradno ime tekmovanje, pomerila z moštvom Pekarna Rednak Nazarje, ki je na Polzelo prišlo z le šestimi igralci.

Odločilna točka Mihe Goloba
Odločilna točka Mihe Goloba

Mnogi so menili, da bodo imeli izbranci Romana Verhovška, ki je v ekipi zbral same šentjurske “pjebe” lahko delo, a se je pokazalo, da je bil to račun brez “pekarja”. Po uvodni trojki Roka Piriha, ki je kmalu za tem dodal še eno, se je zdelo, da bodo instalateriji tokrat strelsko razpoloženi, a so bili v povprečju bolj natančni Nazarjani, vsi po vrsti aktivni tretjeligaški igralci, ki so igrali zelo racionalno in kmalu po začetku druge četrtine povedli z 19:13, kar je bila za to tekmo velika razlika.

Šentjurčani, za katere je igral tudi, dolgoletni igralec tamkajšnje prvoligaške ekipe, Milan Sebič, nikakor niso mogli prevzeti pobude in ob glavnem odmoru zaostajali 28:25.

Pokal je podellil župan Občine Polzela Jože Kužnik
Pokal je kapetanu Boštjanu Korošcu podellil župan Občine Polzela, Jože Kužnik

Ob glasni spodbudi podpornikov izpod Rifnika so se instalaterji v tretji četrtini prikazali v boljši luči, saj je žoga bolje krožila, kar se je odrazilo v seriji 12 točk, z razdalje je zadeval Andraž Arzenšek, in vodstvu 35:41. Nazarski fantje se kljub prvemu izdatnejšemu vodstvu nasprotnikov niso dali in v uvodu zadnje četrtine – vsaka je trajala osem minut – izenačili. Bolj kot se je bližal konec, bolj tesen je bil rezultat. Praviloma so instalaterji povedli, pekarnarji pa so uspeli izenačiti. Na koncu se je med igralci zaradi sodniških odločitev tudi malo iskrilo, zato je bilo pomembno zadržati čim bolj mirne živce. V zadnji minuti je pomemben koš izpod obroča prispeval Miro Petrovič, sicer najbolj razpoložen posameznik Šentjurčanov, končni izid pa je iz prostega meta postavil Miha Golob.

Pekarna Rednak Nazarje : Instalacije Verhovšek Šentjur 55:56 (17:13, 11:12, 11:18, 16:13)
IEŠ: Miro Petrovič 19, Rok Pirih 10, Andraž Arzenšek in Boštjan Korošec 9, Žiga Pevec 4, Miha Golob 3, Milan Sebič 2, Matija Cehnar, Robert Dremšak, Tim Erjavc, Tomaž Korošec; trener: Roman Verhovšek, pomočnik: Jan Šentjurc, spremljevalec: Danijel Polenek.

Za šentjursko zasedbo je bila to četrta sezona v tem tekmovanju, v svojem drugem finalu pa so prišli tudi do največjega uspeha. V tej sezoni so bili najboljši tudi v rednem delu, edini poraz pa so utrpeli ravno proti sinočnjim nasprotnikom.

To je bila sicer že 24. izvedba rekreativne košarkarske lige na Polzeli. Organizatorji pod vodstvom Danila Turnška so v različnih kategorijah podelili številna priznanja, želijo pa si, da število sodelujočih ekip ne bi več usihalo.

bR

lunoze-polsi-klik