Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z območnega srečanja OPZ in MPZ “Mi smo pomlad” v Rogaški Slatini (foto, video)


Včeraj se je v Kulturnem centru Rogaška Slatina odvilo območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov Mi smo pomlad, ki poteka pod okriljem Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti OI Rogaška Slatina.

Nastopilo je skupno devet pevskih zborov občin Rogaška Slatina in Rogatec, ki so obiskovalce navdušili s kakovostnim programom. Dogodek je strokovno spremljala Danica Pirečnik, povezoval ga je Matic Krapež Došler.

Kot je že navada, so tudi letos nastopili otroški in mladinski pevski zbori I. in II. OŠ Rogaška Slatina, VIZ Rogatec in Glasbene šole Rogaška Slatina, pod taktirko zborovodkinj Barbare Žerjav, Andreje Došler, Jasne Kapun in Marje Špes ter zborovodje Francija Kolarja.

mi_smo_pomlad_rogaska_2017_2

Vsak zbor (OPZ VIZ II. OŠ Rogaška Slatina in POŠ Kostrivnica sta nastopila skupaj) se je predstavil s po tremi pesmimi. Uvodoma je zbrane pozdravil slatinski župan mag. Branko Kidrič in se tudi v imenu župana občine Rogatec zahvalil vsem, ki že leta spremljajo zborovsko petje, saj s tem znatno pripomorejo k dobro razviti veji kulture v občini: “Samo v občini Rogaška Slatina je od osemnajstih kulturnih društev kar sedem na področju zborovskega petja. Seveda to ne pride samo od sebe, temveč je zametek ali začetek tega vsekakor v osnovnih in glasbeni šoli. Zato je zelo pomembno, da po eni strani starši razumete željo in potrebo vaših otrok, da se vključijo v pevske zbore, po drugi strani pa, da imamo kvalitetne mentorje. Seveda so tu še vodstva šol, ki zaznajo potrebo, da se glasbena dejavnost širi že v osnovni šoli.” 

Ob koncu nagovora se je zahvalil še organizatorjem, posebej vodji JSKD OI Rogaška Slatina Leonidi Došler, ki so letos bdela že nad osemnajsto izvedbo prireditve.

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete insertom nastopov zborov ter k ogledu fotografij.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”645″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]zudnja-polsi-klik