Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mlade pevke uspešne v Benetkah


Pretekli teden je bilo v Benetkah potekalo štiridnevno zborovsko tekmovanje Claudio Monteverdi, ki so se ga udeležili zbori iz Rusije, Latvije, Poljske, Nemčije, Češke in Slovenije. Tekmovanja so se udeležile tudi pevke Komornega zbora Cantabile, v katerem prepevajo dekleta iz območja Obsotelja in Kozjanskega, tekmovale so v kategoriji E – sakralna glasba.

cantabile_benetke__2019_01S svojim tehnično zahtevnim in do potankosti izpiljenim programom so dosegle 92, 25 točk, zlato plaketo in 2. mesto v kategoriji, kar jih je popeljalo tudi do Grand Prixa, finala tekmovanja, na katerem se pomerijo prvo- in drugo-uvrščeni zbori vsake kategorije. V Grand Prixu so dekleta zapela dve slovenski pesmi ter z njima navdušila tako sodnike kot tudi poslušalce in se tako v močni konkurenci uvrstila na 2. mesto celotnega tekmovanja ter prejela srebrno medaljo. Kot drugo-uvrščen zbor, pa so pevke dobile tudi čast, da so zapele na zaključnem koncertu zmagovalcev tekmovanja.

cantabile_benetke__2019_03Benetke so znane po svoji edinstvenosti, bogati zgodovini in neverjetni arhitekturi, kar se je kazalo tudi v tem, da je vsak tekmovalni koncert potekal v drugi baziliki, tako so dekleta zapela v cerkvi San Stae, baziliki San Pietro di Castelo in cerkvi Santa Maria dei Miracoli. Neverjetne arhitekturno in umetniško dovršene zgradbe so ob čudovitem petju pričarale res neverjeten ambient, pozitivno energijo med dekleti in njihovo ljubezen do petja pa je lahko začutil prav vsak poslušalec.

T.S.