Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Velik uspeh deklet Cantabile na mednarodnem tekmovanju pevskih zborov


Dekleta Cantabile tudi v času, nenaklonjenemu nastopanju na odrih, ne počivajo. V zadnjih novembrskih dneh so se tako udeležile Mednarodnega tekmovanja pevskih zborov Rimini v Italiji.

Na tekmovanju so se srečale s številnimi zbori s Kitajske, Indonezije, Amerike, Poljske,… Kljub temu, da je tekmovanje zaradi trenutnih razmer potekalo preko spleta, so postregle s kakovostno izvedenimi nastopi.

Tekmovale so v treh kategorijah, in sicer so v kategoriji D (folklora) dosegle 2. mesto (91 točk) z izvrstno skladbo Marjana Dovića Zeleni Jurij, ki jo sicer redno izvajajo tudi na koncertih, ter zlato diplomo, s katero so se kot edini slovenski zbor uvrstile v Grand Prix, kjer nastopa najboljših deset zborov celotnega tekmovanja. V kategoriji C (otroški in mladinski zbori) so dosegle 5. mesto (82,67 točk) in srebrno diplomo, v kategoriji E (sakralna glasba) pa so prav tako dosegle odlično 5. mesto (78,33 točk) in srebrno diplomo.

“Počaščene smo, da je naše petje slišano in cenjeno tudi po svetu, rezultati so za nas realni in odraz truda kljub nasprotovanju korone. Želimo se razvijati in ravno zato moramo ostati močne. V predprazničnem času vam v imenu pevk Komornega zbora Cantabile želimo topline, varnih objemov, večerov ob glasbi in brezpogojne ljubezni. Naš recept za zdravje? Petje, zase, za dušo,” pa je po velikem uspehu dejala Aleška Voh.