Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odvila se je revija otroških in mladinskih pevskih zborov s šentjurskega območja (foto, video)


Včeraj popoldne se je v večnamenski dvorani Podružnične osnovne šole Blagovna odvilo območno srečanje mladinskih pevskih zborov z naslovom Mi smo pomlad. V dveh koncertih je čez dan nastopilo 15 pevskih zborov.

Tradicionalna prireditev že 30 let poteka vsako leto ob začetku pomladi. Na dveh koncertih, ki sta se odvila včeraj ob 16:30 ter ob 19. uri, je v 15 otroških in mladinskih zborih nastopilo skoraj 500 otrok iz vseh osnovnih šol Občine Šentjur in Dobje. Prireditev je med drugimi organizirala šentjurska območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. Letos je bila po parih letih premora zaradi epidemije revija ponovno izvedena v enakem obsegu, kot v preteklosti.

Na prvem koncertu so nastopili otroški pevski zbori osnovnih šol Dobje, Blaža Kocena Ponikva, Dramlje ter Hruševec Šentjur. Prav tako so nastopili mladinski pevski zbori z že omenjenih osnovnih šol. Na drugem koncertu je prišel čas za nastop otroškega pevskega zbora Podružnične osnovne šole Blagovna, nastopili pa so tudi otroški in mladinski pevski zbori osnovnih šol Slivnica pri Celju, Franja Malgaja Šentjur ter Planina pri Sevnici.

Letošnje prireditve se je udeležila tudi strokovna spremljevalka, zborovodkinja in glasbena pedagoginja Anka Jazbec, ki je svetovala zborovodjem in zbore uvrstila na ustrezne kakovostne nivoje.

Utrinki z letošnje revije pevskih zborov: