Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Irena Nunčič odgovarja Pilkotovi: anketo o zadovoljstvu zaposlenih smo izvedli in rezultati so dobri


nuncic-zdNa sredine izjave nekaterih pomembnih akterjev v izboru novega direktorja JZ Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah se je odzvala tudi sedanja v.d. direktorice Irena Nunčič. V dopisu za naš medij pravi, da v ZD Šmarje pri Jelšah vsako leto izvedejo anonimno anketo o zadovoljstvu zaposlenih, ki kaže, da v zavodu vlada zdravo delovno okolje in ustrezno zadovoljstvo zaposlenih.

Nunčičeva je še zapisala, da so zanjo zaposleni na prvem mestu, da je na njihove rezultate in strokovnost zelo ponosna ter poudarja, da so pismo v njeno podporo podpisali vsi zdravniki z daljšim stažem, razen enega.

Članica Sveta zavoda JZ ZD Šmarje Zlatka Pilko je v sredo za Kozjansko.info med drugim dejala, da je pod pismom podpisanih samo del zaposlenih ter dodala, da bi bilo potrebno vprašati večino, ampak jim je bilo to onemogočeno. S tem je Pilkotova namigovala na predlog Sveta zavoda iz začetka leta, da se izvede notranjo anketo, a je Nunčičeva to takrat z odvetniškim mnenjem zavrnila.

»V ZD Šmarje pri Jelšah na letni ravni izvajamo anonimno anketo o zadovoljstvu zaposlenih. Zadnjo anonimno anketo na tem področju je maja letos izvršila zunanja neodvisna institucija, ki je kot orodje za izvedbo ankete uporabila SiOK vprašalnik,” opozarja Irena Nunčič.

Anketa, v kateri je sodelovalo 87  zaposlenih, oziroma 72 odstotkov, je po njenih besedah pokazala dobre rezultate ter da imajo v zavodu “zdravo delovno okolje in ustrezno zadovoljstvo zaposlenih”

Rezultate ankete je na avgustovski seji obravnaval tudi Svet zavoda, ki je po trditvah Nunčičeve “s sprejemom sklepa potrdil, da izpostavljeno poročilo šteje kot verodostojen izkaz organizacijske klime in zadovoljstva zaposlenih, na podlagi katerih ni potrebno izvajati dodatnih anket o ugotavljanju organizacijske klime.”

Kot pravi Nunčičeva, je dejstvo, da v več kot 100-članskem kolektivu nikoli ne morejo biti vsi zadovoljni, zanjo je pomembno le, da se v vodstvu trudijo zadovoljstvo izboljšati.

“V luči zadnjih dogodkov pa moram izpostaviti, da so zaposleni na prvem mestu. Na njihove rezultate in strokovnost sem zelo ponosna in jih zelo cenim,” pravi Nunčičeva in se pohvali z vse boljšimi rezultati poslovanja, ki so po njenem razvidni iz letnih poročil zavoda.

“Če takšnih odnosov v kolektivu ne bi imeli, bi nedvomno izostali tudi dobri rezultati,” dodaja.

Zdravniki lahko objektivno povedo, kaj se dogaja v zavodu

Zlatka Pilko in šmarski župan Stanko Šket sta v sredinem odzivu za Kozjansko.info izpostavila še, da bi pismo v njeno podporo morali podpisati le redno zaposleni z daljšim delovnim stažem, tako pa so se pod njim znašli podpisi specializantov in celo upokojenega zdravnika.

“Pod pismom so podpisani zdravniki, ki dela dosedanje direktorice ne poznajo in ne poznajo situacije in stanja, kakršno vlada v Zdravstvenem domu,” je za naš medij povedala Pilkotova.

A Nunčičeva njene trditve zavrača in pravi, da so pismo podpisali zdravniki, ki so v zavodu redno zaposleni za polni delovni čas.

“Res je, da so med podpisniki tudi zdravniki specializanti, vendar so le-ti tako kot zdravniki specialisti vključeni v večino delovnih procesov v zavodu,” pravi v.d. direktorice in dodaja, da lahko zato objektivno povedo, kaj se dogaja v zavodu.

Po njenih besedah lahko oceno poda tudi bivši (upokojeni – op. ur.) direktor zavoda, ki je še “vedno vpet v izvajanje zdravstvenih storitev, za kar smo mu zavodu zelo hvaležni, saj na ta način lahko tudi z njegovo pomočjo občankam in občanom … zagotavljamo kakovostne in varne zdravstvene storitve.

Nunčičeva priznava, da se pod pismo ni podpisal eden od zdravnikov specialistov z daljšim staležem, a so ga podpisali vsi ostali zdravniki specialisti z daljšim staležem, pri čemer jih večina dela v ZP Šmarje pri Jelšah.  

“Na koncu posebej izpostavljam, da ZD Šmarje pri Jelšah zelo dobro posluje, da zaposleni delajo strokovno in profesionalno. Tako uspešno želimo skupaj delati še naprej,” svojo izjavo za Kozjansko.info zaključuje Irena Nunčič.

O zapletih pri imenovanju novega direktorja JZ ZD Šmarje pri Jelšah je včeraj ponovno poročala tudi TV Slovenija v oddaji Slovenska kronika. V prispevku so svoje argumente predstavili v. d. direktorice Irena Nunčič, šmarski župan Stanko Šket in župan Podčetrtka Peter Misja.  Prispevek si lahko ogledate tukaj

dotik-zdravja1