Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprtje obnovljene stavbe stare šole v Šmarju pri Jelšah: nova poglavja za zdravstvo, podjetništvo in društva (foto)


V Šmarju pri Jelšah so danes slovesno odprli prostore za fizioterapijo, patronažo in zdravstveno dejavnost. Stavba nekdanje šole, ki je (pre)dolgo časa samevala in propadala, je s tem dobila nazaj svoj zaslužen sijaj. 

Mnoge Šmarčane vežejo lepi spomini na preživete šolske dni v stavbi nekdanje šole, ki bo odslej služila zdravstvu, podjetnikom in društvom. S slovesnostjo so namreč uradno namenu predali sodobno urejene prostore v stari šoli.

Matija Čakš, župan Občine Šmarje pri Jelšah (Foto: Simon Valant)

Zbrane so nagovorili mag. Anton Zidar, direktor javnega zavoda Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, Matija Čakš, župan Občine Šmarje pri Jelšah, in Denis Kordež, državni sekretar na Ministrstvu za zdravje. Prav slednjim pa je ob tej priložnosti pripadla tudi čast slovesnega prereza traku.

”Za nas Šmarčane je to zares poseben in ponosen dan. V uporabo postavljamo to eminentno stavbo, ki nas Šmarčane navdihuje s ponosom in sentimentalnostjo,” je o novi pridobitvi med drugim povedal župan Šmarja pri Jelšah.

Obnova historične fasade, zaključena maja 2022, je napovedala svetlo prihodnost ”šmarske dame”. Sledilo je urejanje okolice in prostorov v notranjosti stavbe, s katerimi upravlja javni zavod Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah.

Foto: Simon Valant

Pritličje je zdaj namenjeno fizioterapiji, patronaži in zdravstveni dejavnosti, prvo nadstropje služi mladim podjetnikom, ki želijo v šmarski občini nadaljevati ali pričeti svojo podjetniško pot, drugo nadstropje, ki je sicer v zaključni fazi urejanja, pa je rezervirano za društva iz Šmarja pri Jelšah.

Celotna vrednost projekta je znašala 846.646 evrov. Občina je zagotovila 198.257 evrov, slabih 650.000 evrov pa so predstavniki Občine Šmarje pri Jelšah pridobili na razpisu Ministrstva za zdravje. Pri obnovi fasade in zunanjih prostorov je sodelovalo podjetje Mika Dom, medtem ko je podjetje GES izvajalo notranjo ureditev prostorov.

Odprtje so s plesom in petjem popestrili otroci Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah ter vokalna skupina šestošolk Osnovne šole Šmarje pri Jelšah, za topel napitek ob hladnem vremenu pa predstavniki Zavoda za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah. Oglejte si tudi galerijo slik.