Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski obrtniki z zanimanjem na izobraževanja


predavanjeObmočna obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah povezuje več kot 400 obrtnikov in podjetnikov iz vseh šestih občin območja. V letošnjem letu so zanje pripravili kar 16 tematskih izobraževanj ali delavnic, med katerimi so bile največ zanimanja deležne tiste o davčnih blagajnah. Do konca leta pripravljajo še poseben posvet za sekcijo avtoprevoznikov o njihovih najpogostejših težavah.

Ena najpomembnejših nalog Območne obrtno-podjetniške zbornice Šmarje pri Jelšah, ki združuje več kot 400 obrtnikov iz občin Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli, je izobraževanje.

Letos so za člane pripravili 16 različnih predavanj in delavnic, ki so se dotikale aktualnih tem: “Za naše člane so bile letos zagotovo najbolj zanimive davčne blagajne in vse z njimi povezane spremembe,” pojasnjuje vodja strokovne službe OOZ Šmarje pri Jelšah Radojka Petek. Pri izobraževalnih dogodkih se pogosto povezujejo z drugimi organizatorji in tako še širijo nabor posredovanih znanj.

Prav ta mesec v šmarski obrtno-podjetniški zbornici pripravljajo seminar o postopkih zaposlitve in kadrovskem delu. “Z izobraževanji želimo prisluhniti potrebam našega članstva, po odzivih sodeč pa to tudi najbolj potrebujejo in pričakujejo,” še dodaja Petkova.

Za najštevilčnejšo sekcijo v zbornici, sekcijo prevoznikov, prav ta mesec pripravljajo še poseben posvet o temah, ki jih najpogosteje zanimajo: “Našim sogovornikom bomo postavili vprašanje, kako naj prevozniki, ob opravljanju dejavnosti, zadovoljijo vsem zahtevam obsežne zakonodaje, tudi v drugih državah,” še dodaja Radojka Petek.