Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti Kozjanskega in Obsotelja na prvi pokalni tekmi osvojili kopico medalj


karate_kio_1V soboto, 7. 3. 2015, je v organizaciji Karate zveza Slovenije, v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Shotokan KK Bohinj, v športni dvorani Danica, potekala 1. pokalna tekma v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let. Udeležilo se je 42 klubov in 383 tekmovalcev, ki so opravili 460 nastopov.

Na tej tekmi je nastopili sijajnih 5 karateistov in karate kluba Kozjansko in Obsotelje. Tekmovanje je začel njihov najmlajši tekmovalec Luka Bele. Začel je nadvse obetajoče, da se bo zopet boril za medaljo. Tako se je tudi zgodilo, saj je v kategoriji kate mlajši osvojil odlično 2.mesto. V finalu je moral priznati tesen poraz s 3:2.

Nato sta istočasno začela nastopati na dveh boriščih v različnih kategorijah mlajših dečkov mlada borca Gregor Virant -40kg in Timotej Jordan +45kg. Oba sta pokazala veliko željo po uspehu in sta po zelo zanimiv napetih bojih osvojila zasluženo odlično prvo mesto.

Z dotedanjim rezultatskim izkupičkom se tekmovalci kluba Kozjansko in Obsotelje še niso zadovoljili. Zavedali so se, da imajo v ognju trenutno najboljša in najbolj univerzalna karateista v Sloveniji v njuni starostni kategoriji – Jana in Bora Hartla. Slednja sta sloves popolnoma upravičila. V popoldanskem delu sta najprej začela z nastopi v katah kadeti. Oba sta vsaki po svoji strani žrebne liste premagovala nasprotnike do finala. V finalu je bil nato Bor boljši od Jana.

karate_kio_2

Nastopila sta tudi v športnih borbah med kadeti -52 kg. Tudi tukaj sta pokazala izjemne boje, lepo izdelano tehniko, taktiko in na koncu osvojila odlični mesti Jan Hartl-3.mesto in Bor Hartl-2.mesto. Za veliko podporo, pozitivno klimo, dobro pripravljenost tekmovalcev pred samim tekmovanjem je skrbel Andrej Hartl.

Sobotni dan je bil res dan karateistov Kozjanskega in Obsotelja. Izkoristili so ga v celoti, saj so dosegli največji klubski uspeh na nacionalni ravni. S petimi tekmovalci so osvojili kar sedem medalji in to na državni ravni. Po skupnem klubskem seštevku so zasedli vrhunsko 4.mesto.

Vir in foto: Miha Romih, glavni trener