Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 11. 3. 2024


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

ZASEŽEN PONAREJEN BANKOVEC

Dne 5. 3. 2024 so bili policisti obveščeni o unovčitvi ponarejenega 200-evrskega bankovca v eni večjih trgovin v Šmarju pri Jelšah. Policija je bankovec zasegla in ga poslala na analizo v Nacionalni forenzični laboratorij. Policija za ponarejevalcem še poizveduje.

VLOM V HIŠO V BREZOVCU PRI POLJU

Istega dne je občan na 113 naznanil vlom v stanovanjsko hišo na območju Brezovca pri Polju. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec v daljšem časovnem obdobju na silo vlomil skozi starejša vrata objekta. Na srečo ni ničesar odtujil, pri vlamljanju pa je oškodovanca oškodoval za nekaj sto evrov. Policija bo skušala najti storilca kaznivega dejanja in ga ovaditi na pristojno sodišče.

SPLETNA GOLJUFIJA

Prav tako 5. 3. 2024 so policisti ponovno obravnavali spletno goljufijo. Oškodovani je preko spleta na Tik-toku našel oglas za hitri zaslužek ter nakazal pet različnih zneskov v višini okoli 200 evrov. Policisti opozarjajo občane, da ne nasedajo lahkim zaslužkom preko spleta.

POŠKODOVAN VISOKONAPETOSTNI KABEL V ZIBIKI

Istega dne je občan v gozdu v Zibiki podiral drevesa, pri tem pa je drevo padlo na visokonapetostni kabel in ga pretrgalo. Delavci Elektro Celja so električni vod popravili. Zoper občana, ki je z malomarnosti poškodoval oz. uničil javno napeljavo sledi kazenska ovadba.

INTERVENCIJA V ŠMARJU PRI JELŠAH

Prav tako 5. 3. 2024 so policisti intervenirali pri prepiru bivših partnerjev v Šmarju pri Jelšah, ki še živita v istem stanovanju. Ugotovljeno je bilo, da je kršiteljica med prepirom na partnerja vpila in ga žalila. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

VLOM V PREDELOVALNICO MESA NA KOZJANSKEM

Ponoči 6. 3. 2024 je bilo na območju Kozjanskega vlomljeno v domačo predelovalnico mesa. Neznani storilec je s priročnim orodjem skozi okno vlomil v objekt, kjer je odtujil več suhomesnatih izdelkov in lastnika oškodoval za okoli 2.000 evrov. Policija za storilcem še poizveduje.

PROMETNA NEZGODA V PODSREDI

Dne 7. 3. 2024 so policisti obravnavali prometno nezgodo v Podsredi, kjer je voznica osebnega vozila, zaradi vožnje preblizu robu vozišča, zapeljala v jarek in poškodovala vozilo. Na vozilu je nastala materialna škoda, voznica pa je zadobila lažje telesne poškodbe. Voznici je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NEZGODA NA PEČICI

8. 3. 2024 se je na Pečici zgodila prometna nezgoda zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avta, ki je zapeljal na glavno cesto. Na obeh vozilih je nastala materialna škoda, eden od udeleženih pa je zadobil lažjo telesno poškodbo. Zoper kršitelja cestno prometnih predpisov sledi globa.

GLASNA GLASBA V BISTRICI OB SOTLI

Istega dne je imel občan na območju Bistrice ob Sotli pozno zvečer glasno glasbo, ki je motila krajane pri počitku. Policisti so kršitelju ukazali, da glasbo utiša in mu zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru na kraju izdali plačilni nalog.

VLOM V VEČ VOZIL V MESTINJU

Prav tako 8. 3. 2024 je bilo v večernem času v Mestinju na parkirišču vlomljeno v več vozil. Pri nekaj vozilih je storilec vozila pri poskusu vloma samo poškodoval. Vsaj šest lastnikov je bilo z vlomom oz. poškodovanjem vozil oškodovanih za nekaj sto evrov. Policija bo skušala najti storilca kaznivega dejanja.

POŽAR NA OSTREŠJU HIŠE V GROBELCAH

9. 3. 2024 je v Grobelcah zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci so požar pogasili, policisti pa so na kraju ugotovili, da je do požara prišlo zaradi toplotnega preboja starejšega dimnika, zaradi česar je zagorelo leseno ostrešje hiše. Na hiši je nastalo za nekaj tisoč evrov škode, na srečo pa ni bil nihče poškodovan.