Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Energetska preobrazba Športne dvorane Janina je zaključena (foto)


V projektu energetske prenove Športne dvorane Janina v Rogaški Slatini so se združile moči lokalne oblasti in šolske skupnosti, z željo po boljših pogojih za športno ter izobraževalno dejavnost v tem prostoru.

Na včerajšnji uradni otvoritvi sta spregovorila župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, in ravnateljica I. osnovne šole Rogaška Slatina, Anita Skale, ki sta podala svoje vtise o tej uspešni sanaciji.

Kot del obsežne prenove je bil izveden večji niz ukrepov za izboljšanje energetske učinkovitosti in udobja v dvorani. Izvedena je bila toplotna izolacija fasade, zamenjava stavbnega pohištva in sanacija ter nadgradnja prezračevalnega sistema. Nova razsvetljava v telovadnici, ki zdaj ustreza tudi zahtevam za televizijske prenose, je bila v celoti zamenjana. Poleg tega pa je bila vgrajena tudi nova toplotna črpalka za hlajenje objekta, s ciljem zmanjšanja materialnih stroškov uporabe dvorane v prihodnosti.

Župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič (Foto: David Valant)

Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, je na otvoritvi izrazil svoje zadovoljstvo in veselje ob doseženih izboljšavah: ”S tem smo omogočili precej boljše pogoje za delovanje vseh v tej športni dvorani, tako učencem, dijakom Šolskega centra Rogaška Slatina, kot tudi tistim, ki delujejo v različnih društvih in klubih. Sedaj je urejeno novo prezračevanje, nova razsvetljava, kar pomeni novo nadgradnjo tistega, kar so doslej že imeli.”

Ta projekt je le ena od petih pomembnih naložb Občine Rogaška Slatina v tem letu. Skupaj s prenovo Športne dvorane Janina so obnovili dve večji lokalni cesti, prenovili nogometni stadion in izvedli energetsko prenovo podružnične osnovne šole Sveti Florijan. V izgradnji pa sta še dva večja projekta, in sicer Razgledni stolp Kristal ter kolesarska povezava Tekačevo-Podplat.

Ravnateljica I. osnovne šole Rogaška Slatina (Foto: David Valant)

Ravnateljica I. osnovne šole Rogaška Slatina, Anita Skale, je poudarila pomen prenove za šolo in širšo skupnost: ”Za nas ta prenova pomeni zares ogromno. Športna dvorana je pridobila lepši in prijaznejši videz, kar je tako za nas, ki soustvarjamo življenje ter delo v osnovni šoli, kot tudi za širšo okolico, predvsem pa za tako čudovit kraj kot je Rogaška Slatina, izjemnega pomena. Postavljeni so temelji bolj trajnostne prihodnosti pa tudi zunanji videz je čudovit.”

Otvoritev je bila obogatena z zabijanjem na koš mladih košarkarjev Košarkarskega kluba Rogaška ter glasbenimi in plesnimi točkami učencev I. osnovne šole, ki so dodali poseben čar temu pomembnemu dogodku. S prenovo Športne dvorane Janina se je odprla nova stran v zgodovini športa in izobraževanja v Rogaški Slatini, ki obeta svetlejšo in bolj trajnostno prihodnost.

Fotogalerija: David Valant