Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odslej se boste varneje vozili po novi cesti Tuncovec – Sveti Florijan


Na dobre stvari je vredno počakati – včeraj popoldne so namreč v Rogaški Slatini zaključili večletni projekt, dokončali so izgradnjo nove ceste, ki povezuje Tuncovec in Sveti Florijan. Potem, ko so pred dobrim letom zaključili tri odseke te ceste od štirih,  so namenu včeraj predali zadnji dokončani odsek.

S predajo namenu še zadnjega, četrtega odseka celovite rekonstrukcije ceste Tuncovec – Sveti Florijan se zaključujejo dela na cesti, ki povezuje prometno zunanjo obvoznico Rogaške Slatine s Krajevno skupnostjo Sveti Florijan.

Ob zaključku del so izpeljali priložnostno slovesnost, kjer so prerezali trak, zbrali pa so se številni domačini. Skupna dolžina obnovljene in dograjene ceste v okviru celovite rekonstrukcije povezave znaša 2 kilometra.

Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič se ob zaključku večletnega projekta, ki so ga pričeli že leta 2020 veseli, saj ta prinaša boljšo povezanost KS Sv. Florijan s centrom kraja, izgradnja pa je bila predvsem pomembna z vidika varnosti: »V sklopu del zadnjega odseka Florijan je bila zgrajena nova cesta dolžine 540 metrov in širine 4,5 metra, ki vključno z muldami znaša 6 metrov. Čez potok Teršnica je bil zgrajen nov most dolžine 5,9 metrov, ob tem pa je bilo potrebno tudi znižati razlivno območje potoka. Z novo zgrajenim odsekom je zagotovljen ugodnejši in varnejši naklonski potek ceste, saj je do sedaj obstoječa cesta vodila preko strmejše vzpetine, tik ob gospodarskih poslopjih, kar je bilo z vidika namembnosti, rabe in prometne varnosti neprimerno.«

Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, je na izpeljani projekt ponosen.

Gradbena dela je izvajalo podjetje Gradnje Tadina d.o.o. iz Rogaške Slatine, končna vrednost izvedenih del skupaj s stroški projektne dokumentacije, nadzora in varnostnega načrta ter DDV pa znaša 680.000 EUR. Vrednost izvedbe vseh štirih odsekov celovite rekonstrukcije znaša 1,7 mio EUR, od tega je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo v letu 2020 za projekt prispevala 140.000 EUR.

Ob priložnosti slovesnosti so domačini, ki se bodo odslej vozili varneje, prisluhnili domačim zvokom harmonike, nekaj ljudskih so zapeli fantje iz slatinskega Kulturnega društva Vitis. V vlogi moderatorke slovesnosti je nastopila Alenka Vodušek.