Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini po 30 letih ponovno odprli vrata prvoligaškemu nogometu (foto)


V soboto se je v Rogaški Slatini odvil dogodek, ki bo zapisan v športno zgodovino tega mesta, in sicer odprtje prenovljenega nogometnega stadiona, ki je po 30 letih znova gostil prvoligaško tekmo. S tem je Občina Rogaška Slatina zaključila enega izmed sedmih večjih projektov v tem letu.

Nazadnje se je prvoligaški nogomet v Rogaški Slatini igral leta 1993, ko je takratni Steklar gostil ljubljansko Olimpijo. Z odprtjem prenovljenega stadiona, kar je zahtevalo ogromno truda in dela v zadnjih 10 mesecih, se bo ta zgodba znova začela pisati.

Pred obračunom med Rogaško in Muro je župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, skupaj s predsednikom Nogometne zveze Slovenije, Radenkom Mijatovićem, in športnim direktorjem Nogometnega kluba Rogaška, Ninom Ivačičem, uradno predal stadion v uporabo. Slovesni prerez traku je označil začetek nove dobe za nogomet v Rogaški Slatini.

Župan Občine Rogaška Slatina mag. Branko Kidrič

Župan Kidrič je povedal, da so si na pobudo NK Rogaška in NZS konec lanskega novembra ogledali stadion, da bi preučili možnosti za zagotovitev pogojev za prvoligaški nogomet že v letošnji sezoni, v kolikor bi se članska ekipa uvrstila v prvo ligo. Ob tem je še dodal: ”Takrat je to delovalo kot misija nemogoče, a smo se vendarle odločili, da se lotimo obnovitvenih del. Izbrali smo najbolj racionalno varianto in v desetih mesecih realizirali projekt, kar mislim, da je nepojmljivo.” 

Tako so zagotovili nove garderobne prostore in dodatne prostore, ki jih zahteva pravilnik. Kar se tiče tribun, so jih nekaj premestili z igrišča z umetno travo, nekaj pa je novih. Prenovljen stadion bo tako lahko odslej na tribunah sprejel dobrih 1.000 obiskovalcev. Poleg tega so na nogometni zelenici vgradili avtomatski zalivalni sistem in postavili novo ograjo. Velik finančni izziv je bila tudi priprava infrastrukture za uvedbo sistema VAR in izpolnitev zahtev televizijske produkcije.

Celoten projekt je zahteval več kot 1,3 milijona evrov. Vsa vlaganja občine v nogometno infrastrukturo tega športnega centra so tako v zadnjih štirih letih že presegla 2,5 milijona evrov.

Občina Rogaška Slatina je za ta projekt prejela 100.000 evrov nepovratnih sredstev od Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, s finančnimi sredstvi pa jim je ob strani stala tudi NZS. Preostanek sredstev je občina zagotovila s prerazporeditvijo določenih projektov, katerih izvedba je predvidena za leti 2025 in 2026.

Glavni izvajalec gradnje je bila družba Halomojstri, dobavo in montažo opreme pa je izvedla družba Panles. Prav tako gredo zasluge za hiter proces od ideje do izvedbe v veliki meri tudi projektantu ter izvajalcu strokovnega nadzora, družbi Uniprojekt.

S tem se je začela nova zgodba, ki bo obogatila športno in družbeno tkivo Rogaške Slatine ter omogočila, da se to mesto še naprej razvija in raste.