Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To je slatinska šola, v kateri jim bo bolj toplo za manj denarja in škode za okolje


Trajnostni zeleni prehod je ta čas popularen koncept, ki, ob nekaj koristi za okolje, prinaša tudi kopico evropskega in državnega denarja, predvsem pa nižje stroške za kurjavo pozimi ter hlajenje poleti.

Nekaj od tega po novem ima tudi podružnična osnovna šola v Svetem Florijanu, kjer so zaključili dela v okviru energetske sanacije, sofinancirana iz evropskega Kohezijskega sklada, Ministrstva za infrastrukturo, dobršen delež pa so primaknili tudi iz proračuna Občine Rogaška Slatina.

Dela v okviru energetske sanacije Podružnične osnovne šole v Svetem Florijanu so zaključena, sporočajo iz slatinske Občine. Prenovljena stavba bo v kratkem uradno predana svojemu namenu, ker so bili vsi ostali formalni postopki že izvedeni pa je objekt tudi že v uporabi.

Kot so zapisali, je namen izvedbe projekta povišati energetsko učinkovitost stavbe, zagotoviti zanesljivost oskrbe z energijo, zmanjšati negativne vplive na okolje, izboljšati bivalno ugodje za zaposlene in otroke ter prispevati k gospodarskemu in družbenemu razvoju.

Kaj so naredili
Energetska prenova POŠ Florijan je obsegala vgradnjo nove zunanje toplotne izolacije, ureditev meteorne kanalizacije, zamenjano je bilo stavbno pohištvo, sanirana je bila tudi kotlovnica kamor je bila nameščena toplotna črpalka. Na novo so bile urejene elektro inštalacije in notranji ometi. Na objektu se bo izvajal daljinski monitoring oziroma daljinsko odčitavanje porabe energije.
Šola je lahko tudi razlog za praznovanje

“Včeraj smo pri Sv. Florijanu zopet imeli dober razlog za veselje in praznovanje. Svojemu namenu smo predali energetsko obnovljeno podružnično osnovno šolo, ki za naš kraj predstavlja zares pomembno in še kako potrebno investicijo. S tem smo našim šolarjem in prihodnjim generacijam otrok zagotovili boljše pogoje in prijetnejše okolje za preživljanje učnih uric.” Tako so se nove pridobitve razveselili v Krajevni skupnosti Sv. Florijan, ter dodali: “Vsem skupaj VELIK HVALA in ČESTITKE ob veliki pridobitvi za razvoj in prihodnost naše skupnosti.”

Projekt energetske sanacije POŠ Florijan se sofinancira s sredstvi EU iz Kohezijskega sklada in sredstvi Ministrstva za infrastrukturo, v vrednosti 111.000 EUR. Preostanek zagotavlja občina v okviru proračuna.

Vrednost izvedenih del energetske sanacije POŠ Florijan, skupaj s stroški projektne dokumentacije, nadzora in varnosti ter davka na dodano vrednost, znaša 306.000 EUR.

To je že tretji večji projekt na Svetem Florijanu v zadnjih štirih letih. Lani so namreč zaključili obnovo telovadnice, obnovili lokalno cesto Tuncovec – Sv. Florijan, zdaj pa še energetsko sanirali šolo.  Podružnična šola Sv. Florijan je ob Kostrivnici ena od podružnic VIZ II. osnovna šola Rogaška Slatina.