Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Komemoracija ob dnevu spomina na mrtve v Rogaški Slatini (foto, video)


V Rogaški Slatini so v luči dneva spomina na mrtve pripravili spominsko komemoracijo. Dogajanje se je odvilo na Evropski ploščadi pri spomeniku padlim v NOB 1941-1945, častna vloga osrednjega govorca pa je pripadla Jožetu Lipniku.

Prebivalci Rogaške Slatine so se združili na slovesnosti, ki so jo pripravili Občina Rogaška Slatina, Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina ter veteranske organizacije, z namenom, da posvetijo čast in spomin preminulim.

Med dogajanjem so zbrani lahko prisluhnili Moškemu pevskemu zboru Rogaška Slatina, ki je s svojim petjem dodal ganljivost dogodku. Prav tako so se dogodka udeležili dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina, ki so s svojo prisotnostjo pokazali svojo podporo in spoštovanje do preteklih generacij.

Osrednji trenutek spominske komemoracije je bil ob polaganju vencev tudi govor Jožeta Lipnika, izkušenega literarnega zgodovinarja in nekdanjega profesorja didaktike slovenskega jezika ter književnosti, ki je s svojim besednim izražanjem poudaril pomen ohranjanja zgodovinskega spomina in dediščine. Njegove besede so nagovorile srca prisotnih ter še okrepile občutek povezanosti med ljudmi in njihovim zgodovinskim dediščinam.

”V teh dneh se spomnimo na preminule, da jim prižgemo lučke spomina v svojem srcu in da mislimo o njih vse dobro. Kot so že Rimljani pred 2000 leti rekli, o mrtvih vse dobro,” je povedal Jože Lipnik.

Dogodek je nato žal prekinil in ob tem tudi zaključil hud naliv, ki je pregnal zbrano množico pod strešna zavetja. Več o dogajanju pa v krajšem video prispevku in fotogaleriji.