Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Upokojenci iz Grobelnega raziskovali Sevnico in njeno zgodovino


Člani Društva upokojencev Grobelno so se v drugi polovici avgusta odpravili na izlet v Sevnico, kjer so preživeli zanimiv in poučen dan.

Dan se je začel na tamkajšnji železniški postaji, kjer so si v posebnem prostoru ogledali maketo vozečih vlakov, ki je izdelana tako, da prikazuje znamenitosti Sevnice. Sledil je voden ogled mesta. Sprehodili so se do spomenika padlim med drugo svetovno vojno in spomenika spomina na kmečke upore pred 400 leti. Po nabrežju Save so odšli do starega mestnega jedra. Na Glavnem trgu stoji Spodnji sevniški grad, v katerem je sedaj občinska uprava. Ogled so nadaljevali v notranjosti farne cerkve sv. Nikolaja in se seznanili z zgodovino njenega nastanka.

Izletniki pred vhodom v Grad Sevnica; vir foto: FB/Društvo upokojencev Grobelno

Sledil je vzpon na grad Sevnica, kjer so si ogledali prostore s stenskimi poslikavami in freskami. Zgradba je zamenjala več lastnikov, kateri so gradu skozi leta dodajali nove ureditve okolice in notranjih prostorov. Po vrnitvi v mesto so se nasitili v eni izmed tamkajšnjih gostiln, nekateri pa so v mestu opravili še razne nakupe. Izlet, ki ga je organiziral Danilo Stane, se je približeval k koncu. Počasi so se odpravili do tamkajšnje železniške postaje in vstopili na vlak, ki jih je pripeljal nazaj v domač kraj, Grobelno.

Na poti proti staremu mestnemu jedru; vir foto: FB/Društvo upokojencev Grobelno