Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Upokojenci iz Grobelnega raziskovali zgodovino knežjega mesta


Članice in člani Društva upokojencev Grobelno so se pretekli četrtek z vlakom odpravili v Celje, kjer so si ogledali mesto ter z zanimanjem poslušali o njegovi zgodovini.

V okviru izleta, ki ga je organiziral Danilo Stane, se je 31 članov Društva upokojencev Grobelno odpravilo v Celje, kjer so z obiskom Muzeja novejše zgodovine v Celju raziskovali zgodovino mesta. V zaporu Stari pisker so ob pripovedovanju vodičke podoživeli kruto usodo talcev, ki so jih med drugo svetovno vojno nemški vojaki mučili in postrelili v opomin in grožnjo Slovencem, ki so se uprli njihovi okupaciji. V prostorih muzeja so ob slikovnem in materialnem gradivu potovali skozi čas mesta Celja od Avstro-Ogrske, prve in druge svetovne vojne, Jugoslavije do osamosvojitve Slovenije. Sledil je še ogled muzeja fotografa Pelikana, kjer so obujali spomine na otroštvo in mlada leta, ko so se mnogi izmed njih tam fotografirali.

Po koncu izleta so člani zapisali naslednje: “Bilo je zelo zanimivo, poučno in ob druženju tudi prijetno, zato smo v pogovoru že načrtovali prihodnja potovanja z vlakom in oglede krajevnih in naravnih znamenitosti v naši bližnji in širši okolici.