Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pod Žusmom izpeljali jubilejno Dobrinsko nočjo


Turistično društvo Izviri iz Dobrine pod Žusmom je pred tednom dni pod streho spravilo 25. Dobrinsko noč.

Slastne pršjače; foto: Franci Hrovatič

Tudi tokrat ni izostalo vsakoletno ocenjevanje “Naj pršjače” Letos je svoje dobrote pred strokovno komisijo prineslo 12 gospodinj, pršjač pa je bilo 15. Dve dobroti sta prejeli zlato priznanje, spekli pa sta jih Zvonka Kolar in Katarina Smole, naziv Naj pršjače je pripadel Turistični kmetiji Žurej.

V kategoriji “Naj pršjača z dodatki” je bilo podeljenih 9 zlatih priznanj. Spekle so jih: Trgovina Jager Šentjur, gostišče Obrez Žegar, Velbana gorca Virštanj, Brigita Lesjak iz Gorice pri Slivnici, Marija Lunar s Kalobja, Kristinka Smole iz Bukovja. Naziv Naj pršjača z dodatki si je prislužila Vikica Artnak iz Hrastja.

Daniel Artiček je ustvaril kopico knjižnih del o teh krajih

Ocenjevalno komisijo so sestavljali Jana Kropec kot predsednica in Slavko Šarlah ter Vesna Mihalič, vsi s strokovno podlago na tem področju.

V kulturnem programu sta najprej sodelovala dva dua: Zala Bobek in Vid Leitinger ter duo Andreja Križan Lipnik in Franci Lipnik.

Med nastopajočimi je bil tudi kantavtor Daniel Artiček ml., ki je bil prvič v Dobrini in si je ogledal tudi spominsko sobo sovjega očeta.

Občinstvu so tradicionalno zapeli Fantje z Žusma, zabavni del dogajanja pa je bil poverjen Grand kvintetu. Niti dogodka je kot vse od začetka iz ozadja vlekla neumorna predsednica društva Danica Recko.

Povezava k fotogaleriji Francija Hrovatiča