Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurjeva veselica 2024: Ob zaključku Šentjurjevega sejma na Zgornjem trgu odmevali zvoki narodnozabavne glasbe (foto, video)


Pod šotorom na Zgornjem trgu v Šentjurju se je s Šentjurjevo veselico zaključila sobota, ki jo je v okviru Šentjurjevega zaznamovalo pestro dogajanje.

Poskočni zvoki narodnozabavne glasbe, za katero so poskrbeli člani Simple banda, so kar kmalu po začetku zapolnili plesišče pred odrom. Za hrano in pijačo so poskrbeli v Music baru Pr’ Katrci, kjer so ob hladnih napitkih ponujali hrano, kot je meso na žaru, pomfri in čevapčiče.

Na Zgornjem trgu je bilo pestro celo soboto. Šentjurjev sejem je namreč ponujal mnogo aktivnosti, kot je pohod, tekmovanje v kuhanju kisle juhe in srečelov. Obiskovalci so lahko na stojnicah preizkusili in kupili raznolike izdelke in dobrote domačega porekla.

V soboto zvečer so pri občinski stavbi v Šentjurju priredili tudi Šentrock, kjer so nastopili znani rock bandi, kot sta Mi2 in Alo!Stari. Bogato fotogalerijo in video utrinke si oglejte tukaj.

Dobra glasba na noge spravila zadovoljne obiskovalce

Tekom glasbenega premora smo o vtisih vprašali Petro in Markota, ki sta ravno prišla s plesišča. Polna energije sta z veseljem pohvalila dogodek: “Čeprav sma najprej nameravala iti na Šentrock, sma se odločila priti na Zgornji trg. Sem zadovoljna, saj glasbeniki igrajo glasbo, katera kar vabi na plesišče.

S tem pa dogajanja v okviru Šentjurjevega še ni konec. To se je nadeljevalo tudi v nedeljo, v sredo pa bo v Ipavčevem kulturnem centru prireditev ob dnevu upora proti okupatorju. V petek, 26. aprila se bo odvila XXXII. Šentjurjeva revija odraslih pevskih zborov, v soboto pa razstava starodobnih avtomobilov in motorjev. Prvo nedeljo v maju se pripravlja še Etno Botričnica, kjer bo koncert ljudske in ponarodele glasbe. Več podrobnosti preverite tukaj.

Vabljeni k ogledu videa in fotografij z veselice:

In še fotografije: