Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateista iz Šmarja do treh pokalov, pri KK Kozjansko in Obsotelje z dvema novima mojstroma


V nedeljo se je v Ljutomeru odvilo ekipno državno prvenstvo v karateju. V središču Prlekije je nastopilo 325 tekmovalcev iz 40 slovenskih klubov, med njimi tudi Šmarčana Tajda in Tadej Mavsar, člana Karate kluba Seki. Pri Karate klubu Kozjansko in Obsotelje pa so se razveselili uspeha v Kozjem, kjer sta dva člana pridobila naziv mojstra.

Tajda Mavsar je tekmovala v svoji kategoriji U14 kata mlajše kadetinje skupaj z Andjelo Miljatović in Ano Verčko. Omenjena trojica je premagala ekipe Radvanja, Trbovlja in Celja ter osvojila prvo mesto. Tajda se je s Hano Zager in Gabrijelo Kregar pomerila še v starejši kategoriji kata kadetinje, kjer je za zlato medaljo odpravila ekipi Radvanja in Tiger Velenja. Ob tem pa je v finalu, kot velevajo pravila, prvič na tekmi izvajala tki. bunkai kar pomeni praktičen prikaz kate oziroma atraktivna simulirana borba.

Tadej Mavsar je v svoji kategoriji U10 kata malčki združil moči z Liamom Kotnikom in Lukom Tripunovićem. Na poti do zlate medalje so premagali ekipe KK Rudar Velenje, KK Lovrenc in KK Tiger Velenje. Kot mlajši član je sodeloval še v starejši kategoriji U14 kata mlajši kadeti z Aleksom Miljatovićem in Nikom Kresnikom, osvojili pa so tretje mesto.

Tajda je tako že tretje leto zapored ekipna državna prvakinja, letos celo dvojna, hkrati pa je še vedno aktualna državna prvakinja posamično. Tadej je drugič postal ekipni državni prvak, hkrati pa še vedno ostaja prvak v posamični konkurenci.

Karate klub Seki je bil s štirimi zlatimi medaljami in dvema bronoma najuspešnejši klub ekipnega državnega prvenstva.

Foto: Karate klub Seki

V Kozjem pa je potekalo polaganje za višje karatejske stopnje. Nova mojstra sta postala člana KK Kozjansko in Obsotelje, Luka Bele in Miroslav Šoln. Njun uspeh pa so z dosego višje stopnje dopolnili še Janko RajglJožef Kladušek in Niko Zupanič.

Foto: KK Kozjansko in Obsotelje

Luka je dijak, ki obiskuje športni oddelek gimnazije Rogaška Slatina. Karate trenira že 11 let in je večkratni državni prvak v katah ter športnih borbah. Miroslav, karate trenira že več kot 13 let, sicer pa si kruh služi kot ključavničar-monter in je malo pred upokojitvijo. Za karate se je odločil sorazmerno pozno, ko je na treninge vozil svojega sina. Karate mu prinaša zadovoljstvo, sprostitev, kljub ne več rosnim letom.

Janko karate trenira praktično že od ustanovitve kluba in je eden izmed prvih generacij na Kozjanskem, aktiven pa je že več kot 30 let. Njegovi vsakdani so izjemno tempirani, saj je direktor uspešnega domačega podjetja Rajmax d.o.o. iz Kozjega. Jožef je upokojenec, glasbenik in eden izmed najstarejših članov kluba. Tudi on karate trenira praktično že od ustanovitve kluba in je eden izmed prvih karate generacij na Kozjanskem. Niko pa je upokojenec, ki se je po upokojitvi preselil na Kozjansko in nadaljeval s trenažnim delom v naših krajih. Pred upokojitvijo je delal za ameriško korporacijo IBM, pred tem pa je treniral karate v Ljubljani v KK Emona.