Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 22. 5. 2023


Preverite aktualne dogodke, ki so se zgodili na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v zadnjem tednu dni.

PROMETNE NEREČE – ODSTOP OD OGLEDA

Policisti policijske postaje Šmarje pri Jelšah so v obdobju od 15. do 21. maja obravnavali 6 prometnih nesreč z udeležbo divjadi, pri čemer so vozniki in vozila izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem prometu in so policisti odstopili od ogleda. Prav tako so policisti  obravnavali eno prometno nesrečo z manjšimi poškodbami na vozilih, pri čemer so vozniki in vozila izpolnjevali pogoje za udeležbo v cestnem prometu in so policisti odstopili od ogleda

PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE

Dne 17. maja so bili policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči na območju Šmarja pri Jelšah. Policisti so ugotovili, da je šlo za prometno nesrečo z enim udeležencem (samoudeležba), kateremu je bil v zvezi kršitev cestno prometnih predpisov izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE

Istega dne so bili v popoldanskem času policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obveščeni o prometni nesreči izven naselja Golobinjek. V njej sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila s sopotnico in voznik tovornega vozila tujega registrskih tablic. Sopotnica v osebnem avtomobilu je bila zaradi suma hude telesne poškodbe s helikopterjem odpeljana v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobila lahko telesno poškodbo. Voznik tovornega vozila je bil v zvezi s povzročitvijo prometne nesreče oglobljen na kraju.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

18. maja v popoldanskem času so bili policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi na območju občine Podčetrtek, kjer je bil kršitelju zaradi izrekanja žaljivk in groženj izdan plačilni nalog.

POŠKODOVANJE TUJE STVARI

Dne 19. maja je občan iz območja Šmarja pri Jelšah naznanil, da mu je neznani storilec preko noči na osebnem avtomobilu prerezal dve pnevmatiki. Policija v zvezi s sumom kaznivega dejanja zbira obvestila in bo po zaključku preiskave podana ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

Policisti policijske postaje Šmarje pri Jelšah so istega dne v dopoldanskem času ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila tujih registrskih tablic, ki je vozil pod vplivom alkohola (nad 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka), zaradi česar mu je bilo na kraju odvzeto tuje vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in je bil z obdolžilnim predlogom priveden k dežurnemu sodniku, kjer mu je bila izrečena globa.

Policisti policijske postaje Šmarje pri Jelšah so istega dne v popoldanskem času ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola (nad 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka), zaradi česar mu je bilo na kraju odvzeto tuje vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. V zvezi s kršitvijo bo podan obdolžilni predlog na Okrajno sodišče.

TATVINA V KMETIJSKI ZADRUGI

Policisti policijske postaje Šmarje pri Jelšah so bili 20. maja obveščeni o tatvini artiklov v kmetijski zadrugi, ki je bila storjena dan prej. Kaznivo dejanje in storilec sta posneta z videonadzornim sistemom trgovine. Policisti še zbirajo obvestila in bo po zaključku preiskave podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

DRUGE KRŠIVE CESTNOPROMETNIH PREDPISOV

21. maja so v večernem času policisti Policijske postaje Šmarje pri jelšah ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja, registrski tablici pa nista pripadali vozilu, katerega je vozil. Vozilo je bilo zaseženo in v zvezi kršitev cestnoprometnih predpisaov podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Istega dne zvečer je bil ustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila tujih registrskih označb, ki je v naselju prekoračil hitrost za več kot 50 km/h. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in priveden v takojšnji postopek na Okrajno sodišče, kjer mu je bila izrečena globa.