Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 5. 12. 2022 (več prometnih nesreč, poškodoval balkonska vrata …)


PROMETNA NESREČA V ZAVRŠAH

Dne 28.11.2022 je bila Policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nesreči v Završah pri Grobelnem. Policisti so z ogledom ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. Na vozilih je nastala materialna škoda, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

PRIJETI ILEGALNI PRIBEŽNIKI

Dne 28.11.2022 je bila Policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o ilegalnem prehodu državne meje v Imenem. Policisti so izsledili državljanko Rusije s tremi otroci, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Državljanka Rusije je zase in otroke zaprosila za mednarodno zaščito. Po zadržanju in končanem postopku ugotavljanja upravičenosti do mednarodne zaščite so bili odpeljani v azilni dom.

PROMETNA NESREČA Z LAŽJIMI TELESNIMI POŠKODBAMI V GROBELNEM

Dne 28.11.2022 je bila Policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nesreči na glavni cesti v Grobelnem. Pri ogledu je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet voznika tovornega vozila, ki je trčil v voznico osebnega avtomobila, ki je bila v prometni nesreči lažje telesno poškodovana. Na vozilih je nastala materialna škoda, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

POŠKODOVAL BALKONSKA VRATA

Dne 28.11.2022 je bila Policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o poškodovanju vrat na stanovanjski hiši na Kozjanskem. Policisti so z ogledom ugotovili, da je neznani storilec popoldan pristopil do stanovanjske hiše, kjer je z neznanim predmetom poškodoval steklo balkonskih vrat in odšel neznano kam. Policija za storilcem še poizveduje, po izsleditvi pa bo zoper njega podala kazensko ovadbo.

PROMETNA NESREČA S HUDO TELESNO POŠKODBO V MESTINJU

Dne 1.12.2022 je bila Policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o prometni nesreči v Mestinju. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila, ki je trčil v steber javne razsvetljave in ga podrl. Obveščena je bila dežurna služba elektro Celje, ki je poskrbela za varnost. Pri ogledu prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je sopotnik v vozilu zadobil hudo telesno poškodbo, vozilo pa je bilo v prometni nesreči precej poškodovano. Zoper objestnega voznika bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče zaradi suma storitve kaznivega dejanje nevarne vožnje. O tej nesreči smo pisali že tukaj.

TATVINA LESA

Dne 3.12.2022 je bila Policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o tatvini lesa na Kozjanskem. Policisti so z ogledom ugotovili, da je neznani storilec v drugi polovici novembra v gozdu oškodovanca posekal za okoli 40 kubičnih metrov bukovega lesa in ga odpeljal. Policija bo ob izsleditvi storilca zoper njega podala kazensko ovadbo.

R. P. /PP Šmarje