Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti Kozjanskega in Obsotelja dosegli devet medalj na državnem prvenstvu


V soboto je v Slovenskih Konjicah potekalo mladinsko državno prvenstvo Slovenije v karateju do 21 let. Na njem je nastopila tudi izjemno močna 12-članska zasedba Karate kluba Kozjansko in Obsotelje in se borila za laskave nazive.

Za klub so nastopali: Tilen Majer, Leon Sodin, Ela Volf Droždan, Ana Bele, Tilen Prah, Lea Bele, Filip Lotrič, Benjamin Harman, Andraž Lotrič, Lara Sodin, Grega Zbil in Luka Bele. Že samo izbor in nastop na državnem prvenstvu – največjem in najmočnejšem tekmovanju v naši državi, je velika čast. Osvojiti medaljo je pa še toliko večja. Potrebno je zelo veliko truda, “litrov” znoja, časa in vložene energije.

Z nastopi je začel njihov najmlajši tekmovalec Tilen Majer, v kategoriji kata najmlajši, ki že nekaj časa zelo pridno in uspešno nabira tekmovalne izkušnje. Po izjemno lepih nastopih, mu je malo zmanjkalo za preboj v finale. Na koncu je osvojil odlično tretje mesto.

V katah sta prav tako nastopila že zelo izkušena tekmovalca Grega Zbil in Luka Bele. Oba sta prišla do zmagovalnih stopničk. Grega je osvojil tretje mesto, Luka pa je postal že petič v svoji karieri državni prvak v karateju.

V športnih borbah pridno nabira tekmovalne izkušnje tudi Ela Volf Droždan, ki je osvojila tretje mesto.

Ana Bele si je po repasažu priborila tretje mesto, prav tako si je tretje mesto priboril Benjamin Herman. V športnih borbah pa je novi državni prvak Slovenije postal Leon Sodin, kar je že njegov drugi osvojen naslov. Do medalje za tretje mesto se je še enkrat priboril tudi Luka Bele, tokrat v borbah. Luka je eden redkih karateistov slovenskih karateistov, ki lahko tako uspešno nastopi na tako velikem tekmovanju v obeh disciplinah.

Nastopili so tudi Tilen Prah, Filip Lotrič, Andraž Lotrič in Lea Bele, ki pa vidnejše uvrstitve niso dosegli, kljub temu pa so pokazali pravi borbeni duh. 

Karateiste je na tekmovanju vodil, usmerjal in motiviral član Dani Lotrič.