Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Občinstvo na Melodijah morja in sonca največ glasov namenilo pesmi, ki jo bogatijo tudi šmarski glasovi (video)


Sinoči se je v portoroškem Avditoriju zaključil tradicionalni, že 41. festival Melodij morja in sonca. Najboljša slovenska poletna popevka je postala Do roba in še čez, ki sta jo v duetu zapeli Anika Horvat in Tinkara Kovač.

Najboljši vtis pri poslušalcih pa je pustila pesem Isaaca Palme, ki je nastopil skupaj z vokalno skupino Il Divji, v kateri pojeta tudi Šmarčana.

Najbolj obetavna izvajalka je postala Ninnay s pesmijo Nočem tja.

Poletje je tudi letos glasbeno obogatil tradicionalen glasbeni festival Melodije morja in sonca, ki vsako leto poteka v portoroškem Avditoriju. Tudi letos se je na festivalu predstavilo 12 izvajalcev. Telefonski glasovi poslušalcev, glasovi strokovne žirije, izbranih radijskih postaj in glasovi občinstva v portoroškem Avditoriju, so v seštevku največ glasov namenili skladbi Do roba in še čez, ki sta jo zapeli Anika Horvat in Tinkara Kovač. Znani pevski duet je prejel največ točk tako od občinstva v Avditoriju, kot od žirije radijskih postaj ter strokovne žirije. Slednja je njuno skladbo razglasila tudi za najboljšo skladbo v celoti.

Javnost pa je s telefonskim glasovanjem največ točk namenila pesmi Zdaj je čas, ki jo je zapel Isaac Palma, skupaj z vokalno skupino Il Divji, katere člana sta Šmarčana Žiga Šraml in Lojzi Bobnar.

Nagrado Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oziroma avtorja je strokovna komisija podelila Ninnay s pesmijo Nočem tja.

Na tokratnem festivalu so nastopili: Anika Horvat in Tinkara Kovač: Do roba in še čez, San Di Ego: Človek mora imeti sanje, Tosca Beat: Colori della natura, Isaac Palma: Zdaj je čas, Nina Lampret: Modrina, Moya: Luna, Nuša Derenda: Valček, Radar: Moje meje, Ninnay: Nočem tja, BosaZnova: Želje, Žiga Jan: V laseh polno imaš soli, Mia Guček: Adrenalin.


foto: zajem zaslona TV Slovenija