Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na tradicionalnem koncertu Prifarskih muzikantov z gosti, so razprodan Cankarjev dom navdušili tudi Il Divji s Šmarčanoma (foto)


Po dveh letih epidemiloških omejitev se je prejšnji teden v Cankarjev dom vrnil tradicionalni koncert Prifarskih muzikantov z gosti. Že trinajsta izvedba dogodka, ki je ponudila dva koncerta v dveh dneh, je do zadnjega kotička napolnila dvorano.

Obiskovalce, med katerimi je bil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, je navdušila tudi skupina Il Divji, katere člana sta Šmarčana Žiga Šraml in Lojzi Bobnar. Poleg Il Divjih je s Prifarci nastopil še kranjski ženski zbor Carmen Manet, ki je bil zmagovalni zbor Evrovizije.

Na dogodku so zvenele tudi citre s Kozjanskega. Koncert je namreč na citrah spremljala Jasmina Levičar s Prevorja.

Minuli teden, v četrtek in petek, se je v Cankarjevem domu odvil 13. tradicionalni koncert Prifarskih muzikantov z gosti. S Prifarci je, poleg ženskega zbora Carmen Manet, nastopila tudi skupina Il Divji, katere člana sta Šmarčana Žiga Šraml in Lojzi Bobnar.

Koncert je bil izveden v četrtek in petek, oba dneva pa je bil Cankarjev dom razprodan. Obiskovalci, med katerimi je v petek sedel tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, so bili nad koncertoma navdušeni. Enako navdušeni so bili nastopajoči glasbeniki, ki sta jih zadnji dve leti epidemioloških omejitev še posebej prizadeli. Koncerta pa nista bila posebna zgolj zaradi dolgo pričakovane vrnitve stare koncertne normalnosti. »Koncert je bil poseben tudi zato, ker smo izvajali izključno slovenske pesmi, kar pove že naslov koncerta “SLOVENSKA PESEM – TVOJA PESEM”,« je povedal Žiga Šraml. Dodal je, da je tudi nastopanje pred polnim Cankarjevim domom poseben občutek. »Ko imaš solo, stojiš spredaj pred vso dvorano, ni samo publika tista, ki je posebna, ampak je Cankarjeva dvorana tako dobro akustična, da se zvok vrne in imaš kurjo kožo tudi po cele pesmi,« je nastop v slovenskem hramu kulture opisal Šraml.

Skupina Il Divji sicer deluje že 12 let. Poleg Žige Šramla in Lojzija Bobnarja, pa so člani še Klemen Rutar, Matija Kramberger in Aleš Perko.