Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

IKC Šentjur vabi k vpisu v gledališko – glasbeni abonma Gustav

Ipavčev kulturni center Šentjur vabi k vpisu gledališko-glasbenega abonmaja Gustav za sezono 2022/2023. Vse predstave bodo izvedene ob sobotah, ob 19. uri.

Kakšne ugodnosti prinaša vpis abonmaja?

Z vpisom abonmaja si zagotovite:

  • ugodnejšo ceno ogleda posamezne predstave,
  • stalni sedež v dvorani za celotno abonmajsko sezono in
  • redno obveščanje o predstavah (napovednik, obvestila).

Posebna ugodnost: Za abonente bo v mesecu FEBRUARJU na voljo omejeno število vstopnic po UGODNI ceni za ogled opere Carmen v SNG Maribor. Za predstavo v gosteh bo organiziran avtobusni prevoz z doplačilom.

 

Katere predstave si lahko ogledate v sklopu abonmaja?

1. ANARHIST

Zgodovino vsake vasi sestavljajo tudi spomini na veseloigre, ki so kratkočasile gledalce z zabavnimi teksti in priljubljenimi igralci. Malokdo pa bi danes lahko iz prve roke spregovoril o teh predstavah, ki ne spadajo več v redne repertoarje gledaliških skupin. Letošnja 120-letnica ustanovitve Dramatičnega društva je postala priložnost za obujanje vzdušja tistih večerov, ki so ob zabavi poudarjali pripadnost skupnosti in umetniške sposobnosti krajevnih ustvarjalcev.

Slovensko stalno gledališče bo v spomin na tiste čase in ob stoletnici smrti kontovelskega komediografa, režiserja, igralca in založnika Jake Štoke uprizorilo njegovo burko Anarhist iz leta 1912. Predstava uprizarja zasedanje vaškega odbora, ki na dnevnem redu obravnava točko o ugrabitvi znanega anarhista in terorista. Besedilo je zasnovano na učinkovitem narativnem arhetipu prihoda tujca v mesto in je še danes ostra in hudomušna kritika sodobne družbe in njenih dužbeno-političnih predstavnikov.

Več o predstavi si lahko preberete TUKAJ

 

2. JAZZ

Streha razkošne vile, v kateri poteka zabava v maskah. Večer, zvezde, glasba, penina. Na balkonu se srečata moški in ženska. Oba sta oblečena v ptiča. Ona je stara nekaj čez trideset, on je sredi štiridesetih. On je pianist, ki je še ravnokar igral na zabavi. Ona je … obiskovalka? Natakarica? Zapleteta se v pogovor. Na koncu večera – v katerem bosta drug o drugem nekaj izvedela in stkala krhke vezi poznanstva, kar že spominja na toplo človeško bližino (če je kaj takega v enem večeru sploh mogoče začutiti do popolnega tujca) – se dogovorita, da se bosta na istem balkonu znova srečala ob letu osorej. In tako nadaljnjih pet let. Odnos se bo poglabljal, podatkih o njunih življenjih postopoma razkrivali. Vsako leto v novi maski in brez védenja, kako je drugemu ime, bosta moški in ženska drug drugemu postala pomemben del življenja, dan zabave in srečanja pa datum, ki bo v njunih življenjih nekaj pomenil, četudi bosta ti življenji preostalih 364 dni tekli po svoje … Katero leto bo zadnje?

Več o predstavi si lahko preberete TUKAJ

 

3. PALOMA

Duhovita, grenko-sladka uprizoritev se naslanja na zgodbo o tovarni Paloma – Sladkogorska, ki je proizvajala higienski papir za vso nekdanjo Jugoslavijo in ki je pravzaprav razlog, da se je okoli nje razvilo naselje. Mlada ekipa ustvarjalcev se je lotila razmisleka o nostalgičnosti za socialističnim obdobjem, za spominom, vpisanim v generacije, ki so ga okusile, in tiste, ki ga niso – ali predstava o nekdanjih »boljših« časih temelji na resničnosti ali je vse skupaj le utvara? Intimne zgodbe krajanov, iz katerih izhaja, pa hkrati odpirajo vrsto širših družbenih tem: kako so politični projekti izgradnje krajev vplivali na življenja ljudi? Kakšna je v takem kontekstu usoda malega človeka? Kako s tem shajati danes?

Več o predstavi si lahko preberete TUKAJ

 

4. KRČMARICA MIRANDOLINA

Komedija Carla Goldonija govori o krčmarici Mirandolini in o treh gostih, ki ji vsak po svoje dvorijo: prvi je premožni grof in skopuh, drugi je obubožani markiz, tretji pa hladni in zadržani vitez, ki se ponaša s tem, da je sovražnik žensk in da se ga ženske manipulacije ne dotaknejo. Za Mirandolino postane zanikanje njegovih prepričanj izziv, zaradi žalitev na račun žensk se mu sklene maščevati …

 

Več o predstavi si lahko preberete TUKAJ

 

Cene abonmaja:

  • Redna abonmajska vstopnica: 75 €.
  • Upokojenci in invalidi, aktivni člani Knjižnice Šentjur in lanskoletni abonenti*: 69 €.
  • Študentje in dijaki*: 60 €.
  • Vstopnica za posamezno predstavo: 20 €.

* Ob predložitvi ustreznega dokazila.

Več podrobnosti o abonmaju si lahko ogledate TUKAJ.

 

Rok vpisa:  Vpis v Gledališko-glasbeni abonma Gustav poteka do 22. oktobra 2022. Vsak obiskovalec za vstop v dvorano potrebuje svojo vstopnico.

Vpis v abonma in nakup abonmajskih vstopnic je mogoč v obratovalnem času Knjižnice Šentjur, Mestni trg 5B, 3230 Šentjur. Dodatne informacije na:

 

iščete darilo? Podarite vstopnice!

Gledališki abonma je lahko tudi čudovito darilo! Z nakupom gledališkega abonmaja lahko svojim najbližjim ali prijateljem podarite edinstvena doživetja, nova spoznanja in gledališke užitke

 

 

Naročnik: IKC Šentjur