Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kolodvorsko v Šmarju krasi nov, varnejši most


V Šmarju pri Jelšah so te dni zaključili z rekonstrukcijo mostu v Kolodvorski ulici. Pred obnovo je bilo to območje že vrsto let nevarno, saj je bila precej prometna cesta na tem mestu zožena, kar je pomenilo slabšo prometno varnost in pretočnost Kolodvorske ulice.

»Po obnovi je razširjeno cestišče s hodnikom za pešce uresničen ukrep, ki smo si ga zastavili v sklopu akcijskega načrta Celostne prometne strategije občine,« izpostavlja mag. Anita Reich, vodja oddelka za investicije.

Zaključena naložba bo vplivala na izboljšanje prometne urejenosti kraja, predvsem pa zagotovila večjo varnost za vse udeležence v prometu. Obenem se je tudi izboljšala pretočna sposobnost Dvorskega potoka.

V sklopu naložbe so bili zgrajeni novi mostni oporniki, nove mostne plošče, razširjeno je cestišče, urejen je pločnik, postavljena nova zaščitna ograja, zavarovani so dno struge in brežine Dvorskega potoka na območju mostu, naštevajo na Občini Šmarje pri Jelšah, ki jo je izvedba stala nekaj manj kot dvesto tisoč evrov.