Zaključna prireditev Šolskega centra Rogaška Slatina 2022 (foto)

22. 6. 2022 14:30

Na Šolskem centru Rogaška Slatina so šolsko leto tradicionalno sklenili s slavnostno prireditvijo in bogatim programom v izvedbi dijakinj in dijakov. Prireditev je bila tudi priložnost za podelitev priznanj najuspešnejšim. Najvišja priznanja šole so prejeli Brest Lenarčič, Staš Sivka, Tine Pirš in Ana Zorin.

Prireditev se je pričela s himno Šolskega centra Rogaška Slatina v izvedbi Vokalne skupine ŠCRS in nagovorom ravnateljice mag. Dubravke Berc Prah. Sledil je kulturni program s podelitvijo priznanj najuspešnejšim dijakinjam in dijakom Šolskega centra Rogaška Slatina v tem šolskem letu. To se je stopnjevalo od podeljevanja javnih pohval do razglasitve najboljših dijakinj in dijakov preteklega leta.

Najprej podeljene javne pohvale

Javne pohvale Šolskega centra Rogaška Slatina se vsako leto podeljujejo posameznim dijakom ali krožkom za posebne dosežke na področju prepoznavnosti šole v širšem slovenskem prostoru. Pohvale so podelili mentorice in mentorji.

Pohvale so prejeli Nika Jurečič, Lara Leskovšek in Lana Cvek (za sodelovanje pri ustvarjanju šolskega spletnega časopisa Glažovna),  Ajda Kocman (za aktivno sodelovala pri promociji poklica tehnik optik ter aktivnostih dijaške skupnosti), Filip Krošlin, Klementina Brežnjak in Veronika Brežnjak (za aktivno sodelovanje pri promociji steklarstva na tehniških dnevih ter za izjemen odnos do dela), Ana Pregelj (za veliko predstavitev programa tehnik steklarstva za zunanje obiskovalce ter za predstavitev Šolskega centra Rogaška Slatina na osnovni šoli v Kumrovcu, pa tudi za sodelovanje pri pripravi člankov in oddaj), Zoja Goričan (bila je med šestimi glasbenimi izvajalci dijaških domov Slovenije), Erna Šišić (za sodelovanje na literarnem natečaju Slovenskega centra PEN, kjer je njen esej v svoji kategoriji prejel glavno nagrado), Vokalna skupina ŠCRS (za uspešno celoletno delovanje in izveden koncert Pomladna sanjarjenja skupaj z glasbeno skupino), Glasbena skupina Šolskega centra (za uspešno celoletno delo in spomladanski glasbeni koncert), 20 dijakov 2., 3. in 4. letnika vključenih v mednarodni projekt Erasmus+ KA2, dijakinje Fotografskega krožka (za uspešno celoletno delo pod mentorstvom Zdenke Petelinšek) in Kulinarični krožek (za uspešno celoletno delo pod mentorstvom Branke Kovačič).

Najboljši raziskovalci na ŠCRS

Podelitvi javnih pohval je sledila glasbena točka v izvedbi Vokalne skupine ŠCRS, tej pa podelitev priznanj najuspešnejšim raziskovalcem ŠCRS. To so postale Lana Očko (za raziskovalno nalogo iz zgodovine z naslovom Pregled zgodovine kraja Rogatec pod mentorstvom Josipe Hrepevnik) ter Eva Belcer in Živa Šprajc (za raziskovalno nalogo z naslovom Primerjava emulgatorjev za emulzijo tipa olje v vodi in tipa voda v olju pod mentorstvom Anite Pihlar – raziskovalna naloga je na regijskem tekmovanju Mladih raziskovalcev Zveze za tehnično kulturo Slovenije prejela srebrno priznanje).

Dobitniki srebrnih državnih priznanj

Podeljena so bila tudi srebrna državna priznanja. Te so prejeli Tonjo Kojterer (srebrno državno priznanje za dvoletno raziskovalno nalogo z naslovom Vpliv laserskih žarkov na materiale pod mentorstvom Zdenke Petelinšek), Brest Lenarčič (tri državna srebrna priznanja, in sicer v znanju matematike, kemije in programiranja pod vodstvom mentorjev Tatjane Cirer, Anite Pihlar in Jožeta Vajdiča), Nina Klemenčič (srebrno državno priznanje iz psihologije pod mentorstvom Anje Banković), Matic Tacer (prejemnik dveh državnih srebrnih priznanj v znanju logike in razvedrilne matematike pod mentorstvom Tatjane Cirer in Tanje Rupnik) in Nataša Tara Hrenko (srebrno državno priznanje s področja matematike pod mentorstvom Tatjane Cirer).

Zlata priznanja na državnih tekmovanjih in drugi nagrajenci

Sledila je še podelitev dveh zlatih priznanj na državnih tekmovanjih. Obe je prejel Brest Lenarčič, ki je eno prejel s področja astronomije pod mentorstvom Zdenke Petelinšek, drugo pa iz naravoslovja pod mentorstvom Zdenke Petelinšek, Anite Pihlar in Tanje Ocvirk. Uvrstil se je tudi na evropsko olimpijado eksperimentalne znanosti. Brest se je letos prvič preizkusil tudi v razvoju spletnih aplikacij, kjer je pod mentorstvom Jožeta Vajdiča, z vsemi osvojenimi točkami, zasedel prvo mesto v državi.

Priznanje šole je prejela tudi Teja Kobula za 3. mesto na svetovnem simpoziju v brušenju stekla ter šolska košarkarska ekipa za drugo mesto v državni ligi ŠKL. Ekipo so sestavljali Staš Sivko,Žan Fistrić,Patrik Kavkler, Andraž Švigelj,Marko Češnjaj,Luka Mijačinović,Matic Tacer in Vito Tišma.

Bronaste plakete so prejeli Amanda Amon, Nika Boršič, Ema Centrih, Zoja Krklec, Marko Češnjaj, Žan Fistrič, Patrik Kavkler, Tinka Grat, Lorena Krivec, Lorena Krklec, Matic Krapež Došler, Rok Krč, Vid Vehovar, Klara Hrup, Teja Kobula, Mia Jus in Andraž Švigelj

Srebrne plakete pa so iz rok razredničark Mateje Jagodič in Andreje Novak prejeli Amanda Amon, Nika Boršič, Ana Zorin, Klara Hrup in Mia Jus.

In najbolj izstopajoči preteklega šolskega leta so…

Na koncu so razglasili še najboljše na posameznih področjih. Tekmovalec šole je postal Brest Lenarčič, športnik šole je postal Staš Sivka, kulturnik leta je Tine Pirš, dijakinja leta pa je postala Ana Zorin.

Vabljeni k ogledu utrinkov prireditve (foto: ŠCRS):

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X