Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šolski center Celje kot prvi vstopa v 17 milijonov vreden projekt Digitrajni učitelj (foto, video)


Direktor Šolskega centra Celje je kot prvi v državi podpisal Digitrajno zaobljubo za dobrih 17 milijonov evrov vreden projekt Digitrajni učitelj, ki je namenjen dodatnemu usposabljanju 20 tisoč učiteljev, vzgojiteljev in predavateljev v naslednjih treh letih.

V Zasavju in na Celjskem bo usposabljanja o finančni pismenosti, za trajnostno ravnanje in digitalno preobrazbo v vzgoji in izobraževanju vodil Šolski center Celje. Direktor Mojmir Klovar je tako na sredinem dogodku, kjer so se srečali ravnatelji obeh regij, prvi v državi podpisal Digitrajno zaobljubo. S tem se je osebno zavzel, da bo po najboljših močeh prispeval k digitalni transformaciji na Šolskemu centru Celje.

Vir foto: MAGični spomini

Ob podpisu je povedal, da bodo po njegovem mnenju učitelji z novimi znanji učinkoviteje podpirali s ključnimi veščinami za življenje v tej digitalni dobi. To bo povzročilo večjo kakovost izobraževanja ter posledično boljšo pripravljenost mladih na prihodnost. Dodal je še: “Po drugi strani se bo okrepilo sodelovanje in izmenjava najboljših praks med učitelji, kar bo izjemno prispevalo k celovitemu napredku izobraževanja pri nas.”

Koordinator projekta za obe regiji Denis Kač je povedal, da ta razvojni projekt vključuje zaposlene v vrtcih, osnovnih, srednjih in višjih šolah, glasbenih šolah in v šolah s prilagojenim programom. Vsak vključen v projekt bo imel na voljo 13 izobraževalnih dni, ki bodo sestavljeni iz samostojnega dela, vaj ter usposabljanj v živo ter online.

S projektom otroci do boljšega izkoristka tehnologije

Ob podpisu pogodbe je pred mikrofon stopil tudi predstavnik Združenja ravnateljic in ravnateljev osnovnega in glasbenega šolstva Slovenije Robert Gajšek, ki je povedal, da danes vse poteka projektno in dodal, da je tako treba zastaviti tudi šolo. Ob tem je zaključil: “Ne gre za zasipanje otrok s tehnologijo, ampak da iz nje povlečejo največ.”

Dijak ob učenju delovanja elektrike; vir foto: MAGični spomini

V Zasavski in Savinjski statistični regiji je sicer po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije v vzgojno izobraževalnih zavodih zaposlenih več kot 5 tisoč sodelavcev. Sredstva za projekt bodo zagotovljena s strani evropskega Instrumenta za okrevanje in odpornost “NextGenerationEU” s podporo Ministrstva za vzgojo in izobraževanje. Vodja projekta je založba Rokus Klett.

Video izjava direktorja Mojmirja Klovarja:

Vir video: MAGični spomini