Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dirka Po Sloveniji tokrat tudi v Šentjurju, na Ponikvi in Grobelnem


Občina Šentjur tudi v letu 2022 gosti Dirko Po Sloveniji. K podpori dirki je pristopila že v samih začetkih in od tedaj je trasa vsako leto speljana tudi skozi naše kraje. Tokrat bomo karavano najboljših kolesarjev sveta lahko spremljali v četrtek, 16. junija 2022, v okviru 2. etape oziroma drugega dne dirke od Ptuja do Rogaške Slatine. Podrobnosti o 2. etapi smo predstavili TUKAJ.

Letos je k podpori izvedbe dirke pristopilo tudi več šentjurskih krajevnih skupnosti in lokalnih podjetnikov, kar pomeni do sedaj rekordno podporo projektu, so sporočili z Občine Šentjur. Dirko neposredno prenašata tako nacionalna televizija kot mednarodna televizijska postaja Eurosport, ki dosega več milijonov gledalcev po vsem svetu.

Vse podrobnosti o poteku etap na dirki Po Sloveniji najdete TUKAJ.

Kot pravi župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci, so v občini izjemno ponosni, da so že vsa ta leta del dirke, ki je vmes večkrat prerasla svoje okvirje in postaja zmeraj bolj tudi mednarodno odmeven dogodek. »Občina Šentjur je kolesarska občina in Dirka Po Sloveniji je odlična priložnost za promocijo domačih krajev. Že ob prvem stiku z organizatorji dirke smo prepoznali velik potencial prireditve, v katero se aktivno vključujejo tudi številne občanke in občani. Premoremo več dobro organiziranih kolesarskih društev, sama reliefna in geografska struktura na 222 km² površine pa ljubiteljem kolesarjenja omogoča izbor različno zahtevnih tras. Prenos dirke nas odlično predstavlja v Sloveniji in tujini,« je med drugim povedal župan. Izpostavil je tudi načrtno gradnjo kolesarskih poti v mestu Šentjur ter širjenje kolesarske mreže v okoliške kraje. Pred kratkim pa se je pričela tudi gradnja kolesarske poti preko Štor do Celja, za kar je občina zagotovila pripadajoča evropska finančna sredstva iz Dogovora za razvoj regij. Iz istega vira se bo sofinancirala tudi kolesarska povezava do Šmarja pri Jelšah, od koder so trase že speljane proti turistično-zdraviliškim središčem Rogaška Slatina in Podčetrtek. S tem računajo na povečanje dnevnih kolesarskih migrantov, kar pomeni korak proti trajnostnemu prometnemu razvoju, ter na številne druge obiskovalce.

V ožji organizacijski ekipi Dirke po Sloveniji v sklopu Adria Mobila Novo Mesto je Roman Hriberšek, občan Šentjurja in aktualni predsednik Krajevne skupnosti Grobelno. Bil je tudi prvi pobudnik, da je občina finančno podprla dirko in ji ostala zvesta skozi vsa leta, s tem pa si zagotovila vsakoletni potek trase dirke skozi svoje kraje. »Dirka Po Sloveniji je ogromen organizacijski zalogaj in športni spektakel na najvišjem nivoju. Želel sem si, da bi moja domača občina del tega in veseli me, da smo z občino uspeli najti skupni jezik. Zahvaljujem se vsem, ki sodelujejo v dirki, tako tehnični podpori, kot tudi vsem navijačem,« je poudaril Hriberšek. Izpostavil pa je letošnji velik dosežek in novost in sicer so dirko tokrat podprli tudi več krajevnih skupnosti ter posameznih podjetnikov, zaradi česar trasa prvič poteka po obnovljeni cesti skozi Ponikvo.

Potek trase 2. etape dirke Po Sloveniji 2022 skozi občino Šentjur:

DOLGA GORA: med 13:16 in 13:39

OSTROŽNO PRI PONIKVI: med 13:20 in 13:44

PONIKVA: med 13:24 in 13:49

HOTUNJE: med 13:26 in 13:51

PRIMOŽ PRI ŠENTJURJU: med 13:29 in 13:54

DOLE: med 13:32 in 13:57

ŠENTJUR: med 13:36 in 14:03

STOPČE: med 13:40 in 14:06

ZGORNJI VRH: med 13:40 in 14:07

BREZE: med 13:46 in 14:13

HOTUNJE: med 13:47 in 14:15

PONIKVA: med 13:49 in 14:17

ŠENTVID PRI GROBELNEM: med 13:55 in 14:24

V navedenem časovnem okvirju se na trasi dirke obetajo občasne popolne zapore cest, zato voznike prosimo za razumevanje.