Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 18. 04. do 24. 04. 2022 (nasilen do bivše partnerice, vinjen sosede izzival k pretepu, …)


NASILJE V DRUŽINI

20.04.2022 je bila policijska postaja Šmarje pri Jelšah obveščena o nasilju v družni na območju Šmarja pri Jelšah. Policisti so od vseh udeleženih zbrali obvestila in ugotovili, da je nasilnež zadnja leta grdo ravnal z žrtvijo, s katero živi v isti hiši. Nasilnežu je policija izrekla ukrep prepovedi približevanja do oškodovane. Zoper osumljenega bo zaradi nasilništva podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

KRŠITEV JRM

20.04.2022 v večernem času je bila policija obveščena o kršitvi javnega reda in miru na območju Šmarja pri Jelšah, kjer je občan vpil in izzival sosede k pretepu.  Policisti so na kraju ugotovili, da vinjen kršitelj še zmeraj krši JRM in ne upošteva odredb policije da se pomiri, zato mu je bilo odrejeno pridržanje in je noč prespal na Policiji. Zoper kršitelja bo policija zaradi kršitve JRM uvedla hitri postopek pri pristojnem prekrškovnem organu.

NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA

21.04.2022 je bila PP Šmarje pri Jelšah obveščena o poškodovanem vozilu na enem izmed parkirišč v Šmarju pri Jelšah. Policisti so na kraju ugotovili, da je neznani storilec namerno poškodoval parkirano vozilo, tako da ga je porisal z ostrim predmetom. Policija bo s poročilom obvestila okrožno državno tožilstvo v Celju.

KRŠITEV JRM V PODČETRTKU

21.04.2022 so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na parkirišču lokala v Podčetrtku. Policisti so z zbranimi obvestili ugotovili, da je bivši partner žalil in potiskal po parkirišču lokala svoje bivše dekle. Natakarica je o dogajanju obvestila policijo. Zoper kršitelja bodo policisti zaradi kršitve JRM uvedli  hitri postopek pri pristojnem prekrškovnem organu.

PROMETNA NEZGODA V BABNI REKI Z TELESNIMI POŠKODBAMI

22.04.2022 je bil Regijski center za obveščanje obveščen o prometni nezgodi v Babni reki. Ker naj bi bili udeleženi poškodovani so na kraj že poslali gasilce in zdravnika. Policisti so z ogledom prometne nezgode ugotovili, da je bila vzrok prometne nezgode neprilagojena hitrost voznika osebnega avta, ki je zapeljal z vozišča v jarek bližnjega potoka. Voznik in sopotnik sta bila po nudeni prvi pomoči na kraju z reševalnim vozilom odpeljana v SB Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da sta zadobila lažje telesne poškodbe. Poškodovano vozilo so iz struge potoka potegnili gasilci. Policisti so povzročitelju prometne nezgode izdali plačilni nalog.

VINJENEMU VOZNIKU BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJE ZASEŽENO VOZILO.

24.04. 2022 je policijska patrulja pri rednem delu v Bistrici ob Sotli ustavila voznika tovornega vozila.  Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.75 mg/l alkohola v izdihanem zraku, prav tako je bilo ugotovljeno, da je navedeni vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozniku zasegli vozilo in zoper njega na sodišče podali obdolžilni predlog. Sodišče bo odločilo o višini kazni in ali bo vozilo vrnilo lastniku.

ILEGALNI PREBEŽNIKI

25.4.2022 so bili ob 02.45 uri v Šentvidu pri Grobelnem izsledeni štirje ilegalni prebežniki in sicer družina iz Avganistana, kateri so nedovoljeno vstopili v Republiko Slovenijo na območju Podčetrtka.

R. P. / PP Šmarje