Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 24. 5. do 30. 5. 2021 (prijetih 10 ilegalcev, zapeljal s ceste in se prevrnil na streho,…)


PONEDELJEK,  PROMETNA NESREČA Z MANJŠO MATERIALNO ŠKODO

Policisti  tukajšnje PP smo bili obveščeni, da se je na območju Šentvida pri Grobelnem pripetila prometna nesreča, v katero sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Pri ogledu kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da gre za prometno nesrečo z materialno škodo, povzročitelju pa je bil zaradi povzročitve prometne nesreče zaradi prekratke varnostne razdalje izdan plačilni nalog.

TOREK, PRIJETA VEČJA SKUPINA ILEGALNIH PREBEŽNIKOV

Policisti so ob rednem delu nadzora državne meje prijeli skupino 13 ilegalnih prebežnikov, pri nadaljnjem pregledu terena pa še 10 ilegalnih prebežnikov, ki so prihajali iz držav Pakistana in Bangladeša. Z zbiranjem obvestil tudi s pomočjo policistov PP Brežice in hrvaških varnostnih organov je policistom uspelo prijeti tudi osebo, ki je omenjeno skupino ilegalcev s tovornim avtomobilom pripeljala do državne meje, prečkala le to in ilegalne prebežnike počakala na ozemlju RS. Ilegalni prebežniki so bili po opravljenem registracijskem postopku vrnjeni nazaj hrvaškim varnostnim organom, dva pa sta bila zaradi vložene namere za mednarodno zaščito odpeljana v Center za tujce. Sprovajalec je bil s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika OS Celje, ki je zanj odredil pripor.

ČETRTEK, POŽAR GOSPODARSKEGA POSLOPJA

Policisti so bili obveščeni o požaru gospodarskega poslopja na območju Babne Gore. Pri ogledu kraja požara je bilo ugotovljeno, da je leseni del  gospodarskega poslopja pogorel v celoti, uničeni so bili tudi kmetijski stroji in orodje, ena žival pa je poginila. Do požara je prišlo zaradi napake na električni napeljavi, o čemer bo s poročilom obveščeno tožilstvo v Celju.

VOZILO SE PREVRGLO NA STREHO

Policisti so obravnavali prometno nesrečo na območju Mestinja, kjer je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil na streho. Voznik se je v prometni nesreči telesno poškodoval, zaradi česar mu je bila nudena zdravniška pomoč. Kršitelj je bil zaradi povzročitve prometne nesreče oglobljen.

PETEK, TRČIL V PARKIRAN OSEBNI AVTOMOBIL IN ODPELJAL S KRAJA

NN voznik je tega dne na parkirišču na območju naselja Šmarje pri Jelšah s svojim vozilom trčil v drugo pravilno parkirano vozilo in odpeljal s kraja. Policisti so na kraju zbrali obvestila od očividcev in naknadno izsledili povzročitelja prometne nesreče.  Zaradi nepravilnega premika je bil povzročitelj prometne nesreče oglobljen.