Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje: od 5. 4. do 11. 4.: (pretep na šmarskem bencinskem servisu, spor med sosedoma, ugasnjeni delovni stroj z voznikom ušel po klancu,…)


VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAPELJAL IZ CESTE

5.4.2021 so bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila v kraju Dol pri Pristavi zapeljal iz ceste in trčil v kamin in drevesa katere je podrl. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vozil voznik osebnega avtomobila močno pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče v Celje.

PROMETNA NEZGODA Z MATERIALNO ŠKODO

6.4.2021 so bili obveščeni, da je prišlo do prometne nezgode v kraju Gaj  in sicer je voznik kombiniranega vozila zapeljal iz ceste. Na kraju je bilo ugotovljeno da je voznik kombiniranega vozila vozil z neprilagojeno hitrostjo in zaradi tega zapeljal iz ceste. Pri tem je nastala materialna škoda na osebnem avtomobilu. V nezgodi se voznik ni telesno poškodoval.  Na kraju je vozniku zaradi povzročitve prometne nezgode izdan plačilni nalog.

7.4.2021 so bili obveščeni, da se je v kraju Imeno zgodila prometne nezgoda med voznico osebnega avtomobila in voznikom tovornega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nezgode prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avtomobila katera je pred voznikom tovornega avtomobila zavila levo in zaprla pot vozniku tovornega vozila. Na   kraju noben od udeležencev ni bil telesno poškodovan. Voznici osebnega avtomobila je bil na kraju zaradi povzročitve prometne nezgode izdan plačilni nalog.

9.4.2021 so bili obveščeni, da je v Babni gori prišlo do nezgode z delovnim strojem pri čemer se je voznik telesno poškodoval. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik delovnega stroja  vozil po klancu navzgor. Med vožnjo po klancu navzgor je delovni stro pričel izgubljati moč pri tem pa je motor ugasnil. S tem ko je motor ugasnil ni bilo mogoče več upravljati delovni stroj le ta pa je pričel voziti vzvratno po klancu navzdol. Pri tem je voznik izskočil iz delovnega stroja in se pri tem lažje telesno poškodoval.  Delovni stroj je zapeljal iz ceste v bližnji sadovnjak, kjer je trčil v več dreves tako da se je vozilo ustavilo.

Na delovnem stroju je nastala materialna škoda. Na kraju je bilo ugotovljeno da je tuja krivda izključena.

10.4.2021 so bili obveščeni, da se je v kraju Dol pri Pristavi  zgodila prometna nezgoda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v nezgodi udeleženo eno vozilo katero je zapeljalo iz vozišča. Na kraju je bilo ugotovljeno da je voznica vozila preblizu desnemu robu vozišča pri čemer je zapeljala iz ceste in trčila v obcestni prometni znak in z vozilom obstala na brežini. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog.

ILEGALNO VSTOPIL V DRŽAVO

6.4.2021 so policisti na MP Bistrica ob Sotli na tovornem vozilu, katero je nameravalo izstopiti iz držane odkrit tujec kateri je v R Slovenijo vstopil ilegalno.  Pri zbiranju obvestil je bilo ugotovljeno, da je tujec državno mejo ilegalno prestopil na območju Ormoža. Na neznanem tovornem vozilu se je pripeljal do Celja. V Celju se je skril na tovorni avtomobil za katerega je predvideval, da potuje proti Ljubljano. Tvorni avtomobil je tega dne prišel na mejni prehod Bistrica ob Sotli z namenom da zapusti R Slovenijo in odpotuje v R Hrvaško. Med postopkom je tujec zaprosil za mednarodno zaščito, zato je bil odpeljal v Azilni dom v Ljubljano.

SPOR MED SOSEDOMA

10.4.2021 so bili obveščeni da sta se v Kristan vrhu sprla soseda. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je sosed opozoril sosedo da naj bo z njeno družbo bolj tiho ter jo pri tem žalil in zmerjal. Zaradi tega je soseda stopila do soseda, kjer jo je sosed ponovno pričel žaliti in zmerjati.  Na kraju je bil izdan plačilni nalog kršitelju zaradi kršitve ZJRM, zoper občanko pa bo uveden postopek o prekršku zaradi kršitve Zakona o prebivališču.

UDARIL GA IN MU POŠKODOVAL AVTOMOBIL

11.4.2021 so bili obveščeni od občana, da ga je na bencinskem servisu v Šmarju pri Jelšah napadlo več mlajših moških. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila pripeljal na bencinski servis in odšel v notranjost trgovine. V vozilu pa je ostala njegova sopotnica katero so fantje ogovorili.

Ko se je voznik vrnil iz trgovine mu je to sopotnica povedala. Voznik se je zapeljal do omenjenih fantov in jih povprašal o vzroku ogovarjanja njegove sopotnice. Takrat so fantje stopili do voznika eden izmed njih pa je v avtomobilu sedečega voznika udaril po obrazu, drugi pa do nekajkrat udarili po avtomobilu.

Voznik avtomobila je iskal zdravniško pomoč v ZD Šmarje pri Jelšah. Omenjeni je podal zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za povzročene telesne poškodbe in nastalo škodo na avtomobilu. O tem bo odstopljena kazenska ovadba na ODT Celje.