SB Celje ponovno opozarja: brez novih vabil specialističnih pregledov v bolnišnici ni mogoče opraviti

20. 11. 2020 15:12

V Splošni bolnišnici Celje so že pred mesecem dni omejili izvajanje nenujnih zdravstvenih storitev in paciente obvestili, da bodo v času te omejitve obravnavo v bolnišnici lahko opravili le tisti, ki bodo nanjo ponovno vabljeni.

“Kljub temu na obravnavo v bolnišnico vsak dan še vedno prihaja veliko pacientov, ki novih vabil niso prejeli in želijo obravnavo opraviti na podlagi starih vabil in terminov obravnave, ki so jih prejeli v času pred epidemijo. Ker moramo takšne paciente na triažnih točkah zavrniti, kar seveda povzroča nemalo slabe volje, vas prosimo, če v svojih medijih prebivalce naše regije še enkrat seznanite z veljavnimi omejitvami,” sporočajo iz SB Celje.  

Do preklica takšnega načina delovanja bolnišnice velja, da vse paciente, ki obravnavo v Splošni bolnišnici Celje lahko opravijo, osebno kontaktirajo ali z novim pisnim vabilom povabijo na pregled, diagnostiko ali poseg. Vse ostale paciente, ki jih bolnišnično osebje ne bo kontaktiralo oz. ne bodo prejeli novih vabil na obravnavo prosijo, da v bolnišnico ne prihajajo, četudi imajo stara vabila s termini za obravnavo v tem času.

Pacientom, ki bodo kljub temu v dvomu, predlagajo, da svoje vprašanje skupaj s kontaktnimi podatki (št. telefona) pošljejo na e-naslov: enarocanje@sb-celje.si in v roku 24 ur oz. prvi naslednji delovni dan bodo prejeli odgovor, če bodo zdravstveno storitev lahko opravili.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X