Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V celjski porodnišnici v novem letu prva na svet prijokala deklica


V celjski porodnišnici so v novem letu na prvega novorojenčka čakali dokaj dolgo. Medtem ko se je prvi dojenček letos v državi rodil nekaj minut čez polnoč, so za prvi porod v Celju čakali vse do dopoldneva.

V Splošni bolnišnici Celje je prva letošnja novorojenka prijokala na svet mamici Luciji Orehov iz Celja ob 10.32 uri dopoldan, slabo uro kasneje, natančneje ob 11.16, pa je mamica Iris Jagodič iz Rogatca rodila še prvega letošnjega dečka. V zadnjem tednu prejšnjega leta se je v celjski porodnišnici rodilo 9 deklic in 15 dečkov. Kot zadnji v lanskem letu se je v Celju zadnjega decembra ob 22.10 mamici Evi Jurkovnik iz Mozirja rodil fantek, težak 4.060 gramov.

V letu 2023 so v porodnišnici Splošne bolnišnice Celje imeli 1.375 porodov. Rodilo se je 715 dečkov in 669 deklic, devetkrat so se rodili dvojčki. V celjsko porodnišnici je tako luč sveta lani ugledalo 1.384 novorojenčkov.

Prvi novorojenček letošnjega leta v državi je prišel na svet šest minut čez polnoč v ljubljanski porodnišnici. Starša sta 54 centimetrov dolgega in 3.550 gramov težkega dojenčka poimenovala Lev. Prva letošnja deklica v državi se je rodila dve minuti do enih zjutraj v Mariboru. Punčko, težko 4.280 gramov in dolgo 53 centimetrov, sta starša poimenovala Lejna.

Dežurna ekipa na ginekološko porodniškem oddelku dne 31. 12. 2023:

  • zdravniki: Barbara Klančnik, specialistka ginekologije in porodništva, Blaž Pavič, specializant ginekologije in porodništva, Bojan Korpar, specialist pediatrije
  • babici: Irena Karas, Laura Čerenak,
  • instrumentarka: Alenka Močnik,
  • nadzorna medicinska sestra: Lucija Terglav,
  • bolničarka: Mateja Kovačec in
  • ostala ekipa na oddelku.