Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šmarje pri Jelšah: 3. do 10. 8. 2020 (poziv policistov po informacijah o ukradenih kolesih in pobeglem vozniku, spletne goljufije,…)


POROČILO ZA JAVNOST OD 3. 8. DO 10. 8. 2020

SPLETNE GOLJUFIJE

V preteklem tednu so policisti prejeli več prijav spletnih zlorab bančnih kartic oz. transakcijskih računov. V zvezi navedenega pozivajo vse občane, da so previdni pri spletnem nakupovanju različnih izdelkov oz. komu in na kakšen način posredujejo svoje osebne podatke in podatke svojih transakcijskih računov.

TATVINA KOLES

6. 8. 2020 so v garažni hiši Term Olimia obravnavali tatvino dveh koles, ki sta bila nameščena na nosilcu za kolesa, nameščenega na parkiranem vozilu. Gre za moško kolo, znamke LOMBARD SESTRIE 400 M, črno-modre barve in žensko kolo, znamke LOMBARD AMANTES 200, belo-roza barve.

Vse občane policisti pozivajo, da v kolikor bi imeli bilo kakšno koristno informacijo o opisanih kolesih, da nam to posredujejo na telefonsko številko 03/818-66-00 ali na številko za nujne klice, 113.

NEZAKONIT PRESTOP DRŽAVNE MEJE

6. 8. 2020 v dopoldanskem času je patrulja v kraju Vonarje kontrolirala drž. Nizozemske, kateri je nezakonito prestopil državno mejo. V postopku je bilo ugotovljeno, da je oseba turistično prijavljena za bivanje v kampu Natura. Osebi je bilo izrečeno opozorilo.

DELOVNA NEZGODA

6. 8. 2020, so obravnavali delovno nezgodo v naselju Šmarje pri Jelšah, do katere je prišlo, ko je delavec z vrtalnim strojem vrtal v steno. Pri tem je izgubil ravnotežje ter padel slaba dva metra globoko. Na kraju mu je bila nudena nujna zdravniška pomoč in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v SB Celje. Ugotovljeno je bilo, da je utrpel hudo telesno poškodbo. O nesreči bodo pristojno državno tožilstvo obvestili s poročilom.

VOZIL BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

6. 8. 2020 v popoldanskem času so v kraju Imeno ustavili in kontrolirali voznika osebnega vozila, kateremu je vozniško dovoljenje zaradi zdravniške omejitve, poteklo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola. Na kraju mu je bilo vozilo zaseženo. Izdan mu je bil plačilni nalog. Prav tako je bil na prisojno sodišče za prekrške vložen obdolžilni predlog.

POVZROČILA PROMETNO NESREČO POD VPLIVOM ALKOHOLA

S strani občanov so bili obveščeni, da se proti Podčetrtku pelje voznica osebnega vozila, ki bi naj bila močno pod vplivom alkohola. Policisti so navedeno izsledili na parkirišču pred trgovino Jager, ko je s svojim vozilom že trčila v drugo parkirano vozilo. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniško dovoljenje ji je bilo odvzeto. Nadaljnja vožnja prepovedana. Zoper njo pa je bil na pristojno sodišče posredovan obdolžilni predlog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

8. 8. 2020, so v kraju Mestinje obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil neznani voznik kolesa z motorjem, najverjetneje znamke Tomos APN4, rdeče barve. Voznik KZM, je po trčenju v osebni avtomobil z vožnjo nadaljeval s smeri Lemberga oz. Sl. Gore.

Vse občane policisti naprošajo, da v kolikor morebiti posedujejo podatek o pobeglem vozniku, da nam tega posredujejo na telefonsko štev. 03/818-66-00 ali na številko za nujne klice Policije, 113.

TATVINA VOZILA

8. 8. 2020 okoli 2.00 ure, so bili obveščeni o tatvini vozila Renault Kangoo, last trgovine Jager, katerega je uporabnik parkiral v Sodni vasi. Ključe vozila je pustil v vozilu ter kraj zapustil. To je izkoristil neznani tat, ki je vozilo odtujil ter se z njim odpeljal neznano kam. Za izsleditev storilca aktivnosti še potekajo.