Tuji vlagatelji v Šmarju želeli graditi stolp, žal neuspešno (foto, video)

26. 2. 2020 9:00

Tuji vlagatelji so na pustni torek v Šmarju bili pripravljeni skleniti posel, v katerem bi zgradili 342 metrski stolp, ki bi ga umestili na vrh hriba, ob cerkev Sv. Roka. Žal se je zapletlo pri grabenem dovoljenju.

img_4407-custom

Čau Čau, vodja fundacije LR Kitajske za visokoleteče ptice in tajkun iz Hong Konga je bil vlagatelj, ki je želel uresničiti ta projekt. Podpiral ga je tudi tamkajšnji župan Koje Jači, ki bi z veseljem v Šmarju zgradil še masažni bazen.

Gradnja makete

Za sklenitev posla so kitajci pripravili maketo Stolpa PAMETI IN SPRAVE, ki so jo postavili na ploščadi pred kulturnim domom. Gradnjo makete je nadziral glavni inženir Jakotači, ki ima z gradnjo velikih projektov v Sloveniji že toliko izkušenj da zna govoriti tudi slovensko.

Kako je potekala postavitev makete si lahko pogledate v videoposnetku:

 

Razgledni stolpi in podobne večje turistične atrakcije so v okolici vse bolj pogoste. V Šmarju so se tako želeli postaviti ob bok in tudi preseči Stolp ljubezni na Žusmu (26m), Vinarium v Lendavi (53m), Stolp zdravja in veselja na Rudnici (40m) in načrtovan stolp v Rogaški Slatini (106m). Seveda gre za zelo pametno in racionalno idejo, zato tudi temu primerno ime stolpa.

img_4367-custom

Žal se je zalomilo, ko je med postavitvijo makete na ploščad prišla inšpektorica Negafafa Steganić. Ker ni bilo gradbenega dovoljenja in ustrezne dokumentacije je bila proti gradnji. Zadnjo besedo je imel Župan Občine Šmarje Matija Čakš, ki je modro odločil da stolpa ne bo.

Pustno norijo v Šmarju lahko podoživite tudi fotogaleriji:

Žiga Lah Koštomaj

 

 

 

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X