Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustni torek v Rogaški Slatini, Rogatcu in Šentjurju: Barvite povorke, glasba, smeh in sladki krofi (foto, video)


Pustni torek je poskrbel za barvito in pestro dogajanje na območju Kozjansko-Obsoteljskega. Obiskali smo pustno povorko v Rogaški Slatini in Rogatcu ter pustovanje za otroke v Šentjurju.

Za vas smo pripravili fotogalerije in kratke video vpoglede v dogajanje v omenjeni trojici občin, ki so bile napolnjene s smehom, glasbo ter plesom, kar je ustvarilo pravo pustno vzdušje, prav tako pa nikjer niso manjkali niti sladki krofi.

Pustna povorka v Rogaški Slatini

Pustna povorka v Rogaški Slatini je ob spremljavi Pihalnega orkestra Steklarna Rogaška navdušila zbrano občinstvo. Barvita procesija se je sprehodila po Promenadi in Zdraviliškem parku ter se ustavila na Evropski ploščadi.

Vrhunec dogodka je bila predstavitev najbolj izvirnih pustnih mask, med katerimi so blesteli Jajčki s kokoškami, Kokice, Smrkci, Kmetje, Lili in Bine, Muzikologi ter Transformerji. Predstavili pa so se tudi Pajki, Kitajski zmaj, Raperji, Monopoly, Olimpijske igre, Čarovniki..


Fotogalerija: David Valant

Pustna povorka v Rogatcu

V Rogatcu se je pustna povorka zbrala pred Osnovno šolo Rogatec, od koder se je odpravila po pešpoti do Grajske pristave. Tam so se pustne maske predstavile občinstvu, sledila pa je podelitev nagrad za najboljše skupinske in posamezne maske

Kot skupinske maske so se predstavili Ovčke, Polžki, Sneguljčica in sedem palčkov, Šah, Dojenčki, Lego kocke, Smrkci, Čebele, Poroka in še mnogi drugi.

Pustno rajanje je bilo dodatno obogateno z glasbo članov Godbe na pihala Vetropack Straža ter ritmi Ansambla Grešni muzikanti. Organizatorji dogodka, Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec, so tako ustvarili prijetno vzdušje, ki je popestrilo pustno dogajanje v Rogatcu.


Fotogalerija: David Valant

Pustovanje za otroke v Šentjurju

Na Mestnem trgu v Šentjurju se je odvilo Pustovanje za otroke, ki ga je pod pokroviteljstvom Občine Šentjur organiziralo Društvo prijateljev mladine Šentjur. Mlade je zabaval Čarovnik Grega, prav tako pa so se med obiskovalce sprehodili kurenti in kozjanska košuta.

Poleg tega so bile izbrane najbolj zanimive in unikatne posamezne ter skupinske maske, s čimer so organizatorji nagradili ustvarjalnost otrok.


Fotogalerija: David Valant

Preverite tudi:

Pustna povorka po šmarsko: Od Osnovne šole mimo vrtca in doma upokojencev do šmarske ploščadi (foto, video)