Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Božični koncert MePZ KD Anton Stefanciosa Rogatec (foto, video)


bozicni-koncert-mepz-kd-anton-stefanciosa-rogatec004

Na predzadnjo nedeljo v decembru je Mešani pevski zbor kulturnega društva Anton Stefanciosa Rogatec priredil božični koncert v Kulturni dvorani Rogatec.

Pod vodstvom zborovodkinje Metke Babič so pripravili program božičnih pesmi, ki so ogrele duše poslušalcev.

Dogajanje so razdelili v dva dela. V prvem delu so predstavili nekoliko bolj mirne in nežne pesmi, drugega pa so pripravili v sproščenem stilu sodobnih slovenskih božičnih melodij in popevk.

bozicni-koncert-mepz-kd-anton-stefanciosa-rogatec001Da so prišle pesmi še bolj do izraza, se je v drugem delu pridružil še priložnostni bend, ki je zbor spremljal na orglah – Igor Prah, kitari – Zoran Štrok, kahonu – Tomi Božak, bas kitari – Aleš Šket in violini – Petra Mikolič.

Da je bil dogodek še bolj poseben, je zbor k sodelovanju povabil tudi Rogaške pritrkovalce na zvonove, ki so poskrbeli za uvod in zaključek pesmi Zvon se za zvonom oglaša. Kot gostje so se predstavili Dravograjski sekstet iz Dravograda, ki so s priredbami koroških ljudskih dodatno popestril dogajanje. Koncert je v čarobno zgodbo povezala Saša Tudja. Zaključek so sklenili s skupno pesmijo Sveto nočjo. Ob koncu koncerta je sledilo tudi druženje z obiskovalci ob dobri kapljici in sladkih dobrotah.