Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Šentjur 2018 (foto, video)


Tradicionalni Božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Šentjur so tudi letos odigrali v športni dvorani OŠ Hruševec Šenjtur. Gostitelji so napolnili dvorano, medse pa so povabili pevce mešanega pevskega zbora Prve gimnazije v Celju, letošnja voditeljica programa je bila Nastija Močnik.

Pihalni orkester Šentjur svoje poslušalce razvaja že trinajsto leto, med člani, vseh je kar 111, so tudi profesionalni glasbeniki in tisti, ki se še šolajo. Orkester budno vodi Jure Hladnik. Letos so nam zaigrali znane Straussove melodije, božične pesmi in druge, nekatere lahko slišite v video izsekih.

pihalni_orkester_sentjur_113

Pihalni orkester se med letom udeležuje različnih dogodkov. Ob njihovem osrednjem, božično-novoletnem,  so skupaj z njimi zapeli pevci mešanega pevskega zbora Prve gimnazije v Celju. Gimnazijci so na svoj zbor izredno ponosni. Pravijo, da je ravno pevski zbor pomemben ambasador gimnazijske kulture. Njihov začetek sega v leto 1945, od takrat so prisotni na različnih dogodkih in tudi tekmovanjih, na teh so izredno uspešni. Pohvalijo se lahko z več nagradami, letos so osvojili II. mesto na mednarodnem festivalu ruske pesmi Veseli veter v Ljubljani.

Letošnje praznike so olepšale mnoge, bolj ali manj znane, pesmi, izseke iz polne dvorane si lahko ogledate v foto in video utrinkih.

In še fotogalerija:

E. B.